Andre fag

Astronomi

29. august 2019 af tobije2 - Niveau: B-niveau

Hej folkens, håber i kan hjælpe med dette spørgsmål:

Den klare stjerne Altair i Sommertrekanten har en overfladetemperatur på 8.200 K, og denhar en radius på 1,7R?. Beregn lysstyrken af Altair i forhold til Solens lysstyrke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

L/LSol = (R/RSol)2 * (T/TSol)4

LAltair/LSol = 1,72 * (8200K / 5780K)4  <=>

LAltair = 11,7*LSol


Skriv et svar til: Astronomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.