Historie

Uddrag af Schumanerklæringen 1950.

01. maj kl. 22:58 af Emilie432 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hey:)

Nogle der kan hjælpe med at svare på de her spørgsmål udfra teksten nederst?

A) Hvad kræves der ifølge Schuman-erklæringen, for at de europæiske nationer kan samles?    

B) Hvad vil en "fælles kul- og stålproduktion" sikre?               

C) Hvorfor bliver en fremtidig krig mellem Tyskland og Frankrig umulig?

Uddrag af Schumanerklæringen 1950

"Europa kan ikke dannes på én gang og heller ikke i en samlet opbygning: Det kan dannes gennem konkrete resultater, der i første omgang skaber en faktisk solidaritet. Samling af de europæiske nationer forudsætter, at det århundredgamle modsætningsforhold mellem Frankrig og Tyskland fjernes: Den påtænkte aktion skal først og fremmest gælde Frankrig og Tyskland.

Med dette mål for øje foreslår den franske regering, at aktionen øjeblikkeligt rettes mod et begrænset, men afgørende, punkt:

"Den franske regering foreslår at stille den samlede fransk-tyske produktion af kul og stål under en øverste, fælles myndighed, nemlig en organisation, der vil stå åben for deltagelse fra andre lande i Europa."

Fælles kul- og stålproduktion vil øjeblikkeligt sikre tilvejebringelse af et fælles grundlag for økonomisk udvikling - første etape mod den europæiske føderation. Det vil ændre disse egnes skæbne, der længe har været helliget fremstilling af våben til krige, som de selv bestandig har været ofre for.

Den produktionssolidaritet, der således vil blive knyttet, betyder, at enhver krig mellem Frankrig og Tyskland bliver ikke alene utænkelig, men også umulig. Oprettelsen af denne betydelige produktionsenhed, der vil stå åben for alle de lande, der vil deltage i den, og endelig give alle de lande, den forener, de grundlæggende forudsætninger for industriel produktion på samme betingelser vil danne det reelle grundlag for deres økonomiske forening.

---

Således vil der enkelt og hurtigt kunne ske en sammensmeltning af interesser, som er nødvendige for oprettelse af et økonomisk fællesskab, og som danner spiren til et større og dybere fællesskab mellem lande, derlænge har været adskilt ved blodige uoverensstemmelser.

Ved et fællesskab om basisprodukter og oprettelsen af en ny, højere myndighed, hvis afgørelser er bindende for Frankrig, Tyskland og de lande, der tilslutter sig, vil dette forslag realisere et første, reelt grundlag for en europæisk føderation, som vil være uundværlig for bevarelse af freden."

håber der er en der gider at hjælpe mig:))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj kl. 23:53 af ringstedLC

Det er der nok. Især hvis du viser, at du er i stand til at gøre noget mere end bare at opstille spørgsmålene og indsætte teksten.

A) Der nævnes flere steder et par lande.

B) og C) Det er også nemt at finde i teksten.


Skriv et svar til: Uddrag af Schumanerklæringen 1950.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.