Andre fag

3-faset vekselspænding

18. maj 2020 af LasseSvendsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

en ovn mærket 3x380 V,  5,0KW indeholder tre ens varmelegmer i stjernekobling.

bestem a) den optagne strøm..??

bestem  b) varmelegemernes modstand..??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2020 af ringstedLC

Faserne er koblet til hver sit varmelegeme, der i den modsatte ende er koblet til hinanden:

a)

\begin{align*} P &= U\cdot I \\ I &= \frac{P}{U} \end{align*}

b)

\begin{align*} U &= I\cdot R\Rightarrow I=\frac{U}{R} \\ P &= U\cdot \frac{U}{R} \\ P &= U^2\cdot \frac{1}{R} \\ \frac{P}{U^2} &= \frac{1}{R} \\ R &= \frac{U^2}{P} \\ R_{tot.} &= \frac{380^2}{5\cdot 10^3} \\ R &= \tfrac{1}{3}R_{tot.} \end{align*}


Svar #2
18. maj 2020 af LasseSvendsen (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

De 380V måles mellem faserne, men modstandene er forbundet mellem faserne og et fællespunkt. U er derfor ikke 380V, men

380V/(\frac{\sqrt{3}}{2})

Der er derfor tale om tre modstande, der hver omsætter 5kW/3 ved denne spændingsforskel.


Skriv et svar til: 3-faset vekselspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.