Psykologi

freuds personlighedsmodel

26. september 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej :) 

som jeg har forstået freuds personlighedsmodel så er den således: 

detét = handler om menneskets behov for at gøre noget, og ikke bryder sig om jeget og overjeget 

jegét = snakker til fornuft for at man ikke skal gøre noget dumt 

overjeget = der giver en dårlig samvittighed ved at have gjordt noget dumt 

hvis et menneske har været ude for traumatiske oplevelser. Vil det menneske så ikke kun benytte sig af detét?

fordi de ikke er bedviste om hvad de gør og at deres fornuft ikke kan overbevise dem om at de de gør er forkert og at overjeget ikke kan give mennesket dårlig samittighed hvis de føler det de har gjordt er trygt? 

eller har jeg forstået det forkert


Skriv et svar til: freuds personlighedsmodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.