Psykologi

common sense

27. oktober 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej :)

hvad vil det sige at bruge sin psykologiske common sense viden


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2020 af Stygotius

Der er ikke noget  der hedder  "common sense viden"


Svar #2
31. oktober 2020 af Klaus17

Det står der i min psykologi bog :)

Svar #3
31. oktober 2020 af Klaus17

Her: står flere steder

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2020 af Stygotius

Ja, det er noget sludder.

Man kan tale om at nogen har common sense  (hvis man endelig vil optræde med en slags engelsk) -idet "common sense"  betyder "almindelig sund fornuft ". Du kan formodentlig se at  "almindelig sund fornuft-viden" er noget sludder og vrøvl.


Brugbart svar (3)

Svar #5
03. november 2020 af iznothing

Arh, giv dog et ordentligt svar i stedet for det der sprogtekniske vrøvl. Det er muligt at det er et fjollet sted at bruge et engelsk begreb, men det betyder jo ikke at begrebet ikke har en betydning. 

Den psykologiske common sense-viden som din bog taler om, er formentlig den helt almindelige grundforståelse for forskellige psykologiske principper, som vi alle sammen har og bruger hver dag for at fungere som mennesker i samfundet. Det kan fx være evnen til aflæsning af kropssprog, evnen til figurgenkendelse (som gør at vi fx kan genkende skriftsprog og symboler) og vores "sociale intelligens" (som gør at vi kan omgås andre mennesker på en hensigtsmæssig måde). Det er den forståelse der gør, at vi behandler små børn anderledes end voksne, at vi tager noter eller på anden måde koncentrerer os når vi hører noget vi gerne vil huske osv. osv. osv. 

Jeg er enig med #4 i at common sense normalt ville skulle oversættes med "sund fornuft", men i dette tilfælde er det meget vigtigt at have det underforståede "fælles" med (common betyder jo fælles), og forstå det som "fælles/kollektiv sund fornuft". Den common sense-viden der tales om i din bog, er altså den fælles sociale og psykologiske forståelse, som almindelige, voksne mennesker må forventes at være i besiddelse af for at udpensle det lidt. 


Skriv et svar til: common sense

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.