Psykologi

adfærd

04. november 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej :) 

hvordan hænger naturlig udvælgelse med adfærd sammen? naturlig udvælgelse er hvordan vi tilpasser os et miljø hvordan kan det være med til at danne hvordan føler? hvad betyder psykologiske mekanismer har slået det op kan ikke finde det. 

der står i min grundbog:

Som nævnt gælder principperne i naturlig selektion for alle levende væsner, og dermed også for mennesker, hvilket er det interessante i denne sammenhæng. Den helt grundlæggende antagelse inden for evolutionspsykologien er, at menneskets psyke og adfærd er formet gennem evolutionen ved naturlig selektion.

Evnen til at føle skyld og skam, vores jalousi, måden vi vælger partner på, vores evne til at blive aggressive, men også til at hæmme vores aggressioner, vores evne til at samarbejde med andre og ikke mindst vores empati for andre er alt sammen psykologiske mekanismer, som vi ifølge evolutionspsykologien er blevet udstyret med via en lang evolutionær udvikling. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2020 af Jiraiya

Tænk på naturlig selektion som en mekanisme der guider arter mod reproduktiv succes. 

I mennesker har det evolutionært handlet om evnen til at sprede sine gener.

Positive følelser fremhæver karaktertræk som er evolutionært ønskelige.

Negative følelser fremhæver karaktertræk som er evolutionært uønskelige og skubber dig dermed væk fra de handlinger som formindsker chancen for at sprede dine gener.


Skriv et svar til: adfærd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.