Andre fag

Studenterkørsel

28. juni 2021 af viggo232 - Niveau: A-niveau

Hey 
Jeg drikker ikke og er ikke meget for sociale arrangementer. Sidst jeg drak var mange år siden og jeg bryder mig ikke om det. Jeg føler mig i forvejen marginaliseret i min klasse, men min klasse er også splittet. Så spørgsmålet er: Kan man undværer at deltage til studenterkørsel rent faktisk og hvorvidt det er social acceptabelt? Har i selv prøvet det eller kender nogle som har?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2021 af mathon

Jævnfør din fremstilling kan du i hvert fald sagtens undvære studenterkørslen.
Socialt acceptabelt bedømmes det ikke af de fleste.
Men kan du ikke sætte foden ned og erklære, at det "fulderi" deltager du ikke i.
Er der nogle, som ikke vil være ven med dig efterfølgende, er de det vel egentlig heller ikke værd.


Svar #2
28. juni 2021 af viggo232

Tak for dit svar. Normalt vil jeg helst undgå den slags for en hver pris og det faktum, at det er cirka ti timer, er også et af grundene til jeg stiller spørgsmålene. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2021 af Lapendio

Selvom du ikke drikker alkohol, synes jeg stadig du skal deltage for hyggens skyld og for at få det bedste ud af dagen med din klasse efter 3 års skolegang. Flere fra min klasse var indvandrere med muslimsk baggrund, som alle deltog i studenterkørsel. Det er op til dig, men jeg vil gøre det, hvis jeg var dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2021 af Elninoo

Jeg drak hellere ikke på grund af religiøse årsager - skulle oprindeligt ikke med. Men jeg blev alligevel en del af det og tro mig 100% du fortryder hvis du ikke er en del af det. Dine klassekammerater vil ikke udsætte dig for noget som du ikke har lyst til. Tag med, nyd livet, nyd dagen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juni 2021 af Krollo (Slettet)

Halløj, jeg går i 2.g, og jeg skal ikke være med på studenterkørslen næste år. Folk siger tit, at de mener, man skal tage med, selvom man ikke drikker eller ikke har det godt i klassen... tro mig, hvis du virkelig ikke vil, så lad være. Der er ikke noget værre end at blive tvunget til at socialisere med folk, man enten ikke bryder sig om eller bare ikke passer sammen med. Du kan sagtens tage med uden at drikke, men hvis du mest af alt ønsker at lade være, så gør det. Hvis din klasse er fuld af mennesker, du ikke føler dig knyttet til, så går du ikke glip af ikke at tage med. (Du sparer også en masse penge). Jeg synes generelt set, at stunderkørsel er upassende pga. store alkoholindtag, upassende bannere og skrig... så mange skrig. Hvis du allerede har betalt dine penge og ikke kan få dem retur, er dog måske spild ikke at tage med og forsøge at have det sjovt. Når alt det negative er sagt, så tager det som sagt kun ca. 10 timer, så hvis du er tvivl, kan du altid tage med og finde på, at du skal til tandlæge eller noget, hvis du fortryder på turen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juli 2021 af bio1231

Hey tak for svaret krollo, syntes ikke det var negativt sagt, men realiteten. Men jeg formoder at klassen (og måske andre ellever eller fx lærer) kigger på det negativt og uforståeligt fordi de ikke kan genkende den slags adfærd?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. juli 2021 af SuneChr

Historisk tilbageblik. Studenterkørsel Maribo Gymnasium 1970.

Vi kørte, for hver klasse, i hestevogn gennem byen. Dansede omkring Lollandspigen på torvet og besøgte kammeraternes forældre, hvor der var festligt dækket op med punch, pindemad, cigaretter og cerutter. Der var ikke musik under kørslen, men et par bajere eller tre kunne det nok blive til undervejs. Dagen sluttede med stor middag i Bangs Have ved Maribosøerne og den traditionelle dans, Lanciers.
Studenterkørsel i dag er blevet en indbringende industri, hvor hygiejnen og sikkerheden nogen gange kan
drages i tvivl.
Jeg er taknemmelig for at have haft en god tid i gymnasiet at tænke tilbage på, - også studenterkørslen!  


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juli 2021 af Krollo (Slettet)

#6

Mange elever ser studenterkørslen som et lys for enden af tunnelen. Tre års hårdt slid, og nu kan de endelig feste og afslutte det med et brag. Lærerne ser mindre negativt på ikke tage med end ens klassekammerater efter min mening. Der er ikke nogen, der har sagt noget groft til mig, fordi jeg ikke skal med, men folk anser det vel for asocialt. Jeg kan også forestille mig, at de, som går virkelig meget op i den, føler sig afvist, når man ikke gider tage med. Og ja, de kan nok ikke genkende det, for det er alt de har set frem til gennem hele gymnasieforløbet, og for nogle er det også den eneste grund til at tage en studentereksamen. Nu taler jeg ikke om alle, der glorificerer studenterkørslen, for som sagt har ingen skænket mig dømmende bemærkelser. Jeg forstår godt, at folk vil feste, men jeg ville hellere på en anden måde.
:)


Skriv et svar til: Studenterkørsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.