Fysik

Hjælp til kredsløbsopgave

17. september 2022 af MichaelGa - Niveau: B-niveau

Spørgsmål 3#

Hvis spændingen over modstand B måles til 3,35 V, hvad er spændingen over modstand C så? Her skal du tænke på, hvordan de to modstande er koblede

Forstår ikke helt hvad tilgang jeg skal bruge her

Vedhæftet fil: Udklip fysik.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2022 af ringstedLC

Koblingen af RB og RC er en par.-kobling. Det forhold udnyttes i c), da modstande i parallel giver en strømdeling:

\begin{align*} I_A=I_B+I_C \Rightarrow I_B &= I_A-I_C \\ I_B &= 0.28\,\textup{A}-0.195\,\textup{A}=...\,\textup{A} \end{align*}

d) I par.-koblingen er spændingen U den samme over modstandene:

\begin{align*} U_{R_B\parallel R_C}=U_{R_B} &= U_{R_C} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2022 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK > og/ eller denne < LINK >
de er godt ikke din specifikke opgave, men de kan give dig en idé om,
hvordan du løser opgaver med blandede forbindelser tilsluttet en DC-spænding.
Se eventuelt også denne video om Kirchhoff's love < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
18. september 2022 af MichaelGa

Mange tak til jer begge!

Skriv et svar til: Hjælp til kredsløbsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.