Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Problemformulering

02. december 2022 af magipayer

Hej venner nogen der er godde til at skrive Problemformuleringer som kan hjælpe mig med at finde på nogen ider mit emne i SRO'en er Lineær algebra og kvantecomputere og Opgaveformulering er 

1: Redegør for lineær algebra i 2 dimensioner. Kom herunder ind pa° regning med matricer, egenværdier og egenvektorer samt hvad en symmetrisk matrice er.

2: Redegør for hvordan tilstanden af en qubit kan repræsenteres som en 2D vektor. Giv eksempler pa° hvordan regnereglerne for qubit-tilstande svarer til prikproduktet mellem vektorer.

3. Forklar hvorledes enkelt qubit operatorerne, som f.eks. X og H, kan repræsenteres som 2 × 2 matricer. Redegør for hvordan matricerne der repræsenterer operatorer virker pa° qubit-tilstande repræsenteret ved vektorer.

4. Vis, at matricerne der repræsenterer operatorerne Z, X, H hver især er symmetriske matricer. Vis, ogsa° at en (reel) symmetrisk 2 × 2 matrix, der ikke er nul matricen, har 2 (reelle) egenværedier.

5. Design, gennemfør og analyser forsøg pa° IBM Quantum der belyser kvantemekanisk superposition, sammenfiltring, kollaps af qubit tilstande.

Forsøg der gennemføres og inddrages i SRO.

Fysikforsøg: Forsøg pa° IBM’s kvantecomputere.
Opgavens omfang: 6-10 normalsider a 2400 enheder (antal slag inklusiv mellemrum). Ved symbolsprog kan disse

dele af besvarelsen opgøres ud fra deres omfang pa° de givne sider uden at tælle enheder. Forside, indholdsfortegnelse, noter, bilag, litteraturliste, tabeller, figurer og lignende materialer tæller ikke med i omfanget. Eventuelle bilag betragtes ikke som en del af det skriftlige produkt, der indga°r i den samlede bedømmelse.

Tusind tak for hjælpen på forhånd????


Skriv et svar til: Problemformulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.