Fysik

Momentanhastighed

15. september kl. 13:54 af maxdum2500 - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan findes momentanhastigheden som der spørges efter i b) og c) og d) (Jeg har vedhæftet billede)

Altså momentanhastigheden i t = 50 s , t = 80 s , t = 120 s , t = 150 s.

Jeg er klar over at tangenthældningen er lig med momentanhastigheden men i denne opgaver er der hverken en funktionsforskrift for grafen eller tegnet en tangent med nemme aflæselige punkter. 

Det er en opgave fra Fysik AB bogen.

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september kl. 13:59 af mathon

Momentanhastigheden i et punkt
er tangentens hældning i punktet.


Svar #2
15. september kl. 14:00 af maxdum2500

Men der er ingen tangent angivet eller en funktionsforskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september kl. 14:04 af mathon

Du kan selv indtegne tangenterne i punkterne og aflæse hældningen.
(Husk: stedvektor og hastighedsvektor er ortogonale)
 


Svar #4
15. september kl. 14:06 af maxdum2500

Hvordan gør man det på computer? Ved ikke hvordan jeg tegner denne graf da jeg ikke har forskriften. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september kl. 14:09 af mathon

Indtegner på figur 15.1.4 og aflæser hældning.


Svar #6
15. september kl. 14:11 af maxdum2500

Men grafen er angivet i en E-bog og ikke i et CAS-værktøj hvor man kan indtegne en tangent. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september kl. 14:18 af mathon

Har du ikke en lineal og en blyant?


Svar #8
15. september kl. 14:19 af maxdum2500

#7

Har du ikke en lineal og en blyant?

Jo, men det bliver da ikke særlig præcist uden at have grafen? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september kl. 15:31 af mathon

Det er så præcist, som det kan blive uden oplysning om funtionens graf.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september kl. 16:17 af M2023

#6. Du kan sætte grafen ind i Geogebra som vist.

Vedhæftet fil:Graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september kl. 18:16 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september kl. 18:16 af ringstedLC

e. Husk:

\begin{align*} \textup{Fart} &= \left | \textup{hastighed} \right |\geq 0 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. september kl. 02:17 af SuneChr

a)  Det vil være behæftet med for stor usikkerhed at lægge et antal tangenter i intervallet  30 ≤ t ≤ 100
     ved at aflæse og beregne gennemsnittet af hældningskoefficienterne.
     Mere sikkert vil det være, at beregne   (s(100) - s(30)) / (100 - 30)
     Bemærk, at funktionen er monoton i dette interval.


Skriv et svar til: Momentanhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.