Andre fag

Kirchoff

28. februar 2025 af Mattygreen - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har siddet lidt med dette kredsløb, hvor jeg har til opgave at bestemme alle strømme i kredsløbet og i forhold til facit kan jeg se at min løsning er forkert. Så ville hører om der er nogle de rkan se hvad min fejl er? Herunder er de lignigner jeg har opskrevet indtilvidere:

I_1=I_5+I_4+I_2

I_4=I_7+I_6

I_6=0

I_3=I_2+I_7

I_1=I_5+I_3

E_1=I_1*R_1+I_5*R_5

E_2=I_7-I_2*R_2+I_4*R_4

E_3=I_3*(R_7+R_3 )-I_5*R_5+I_2*R_2

En der kan ses hvad min fejl er?

Vedhæftet fil: Opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2025 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2025 af Eksperimentalfysikeren

I næstsidste linie har d7u E2 = I7... I7 skal ikke med, da det er en strønstyrke, mens E2 er en spændingsforskel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2025 af peter lind

Du har misforstået Kirchoff's love.

Du skal se på 3 uafhængige kredsløb.

Det første kan være kredsløbet gennem E1, R1 og R5.

Det giver ligningen E1 = I1*R1 + I1*R5

Det andet kredsløb kan være kredsløbet R2, R3, E3, R5 og R7

Der får du så en lineær ligning på samme måde som ovenfor

Den totale strøm gennem R5 bliver så I1+I2

Det tredie kredsløb kan blive

R2, R4, E2. Her skal du bemærke at strømmene I2 og I3 gennem R2 går i modsatte retninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2025 af M2023

#0. Du har vel ikke facit?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2025 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke nok med tre ligninger. Der er syv ubekendte, så der skal mindst syv ligninger til.

Bortset fra det forkerte led i ligningen "E2=I2-..." er ligningerne så vidt jeg kan se stillet rigtigt op, dog med den bemærkning, at man plejer at stille dem op, så der står 0 på højre side af lighedstegnet.

Summen af strømme ind til en knude, regnet med fortegn, er 0. Det er denne lov, der giver de første fem ligninger.

Summen af spændingsfald rundt i en maske, regnet med fortegn, er 0. Det giver de tre sidste ligninger.

Kan du vedhæfte dit løsningsforslag?


Svar #6
28. februar 2025 af Mattygreen

Jov jeg har facit. Facitliste siger at strømmene skal være som følgende:

I_1=3,62A             I_2=0,692A          I_3=3,04A          I_4=2,35A     

I_5=0,577A           I_6=0A                   I_7=2,347A


Svar #7
28. februar 2025 af Mattygreen

Jeg har indsat mit løsningforslag i dette dokument, håber det kan bruges - Eksperimentalfysikeren

Vedhæftet fil:Dokument1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2025 af peter lind

#5 Det ses umiddebart at I6 = 0 så 6 ligninger er nok

#7 Der er kun opgaven ikke dit løsningsforslag.

Brug ikke docx formatet, da det ikke er alle der kan læse det. Brug hellere en billedfil eller pdf fil


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2025 af Eksperimentalfysikeren

Det er jo de ligninger, du har vist før, men hvordan har du regnet videre?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2025 af M2023

#0. Løsning i Wolfram Alpha. Jeg var nød til at skifte de ubekendte ud med a, b, c..., men jeg får det samme som facit:

Vedhæftet fil:Kirchhoff.png

Skriv et svar til: Kirchoff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.