Sådan finder du et dagsværksjob!

Dagsværksdagen er lige om hjørnet. De seneste år har gymnasieelever samlet mange millioner ind til gode formål, som er det, dagsværkdagen går ud på. Historien fortæller dog også, at det langt fra er alle gymnasieelever, der vælger at deltage. Deltagertallet har således ligget mellem 20.000 og 25.000 de senere år ud af cirka 100.000 gymnasieelever. Det tal ønsker Operation Dagsværk naturligvis at forøge.

Foto: Jeppe Carlsen

I år bliver pengene sendt til Kenya. Pengene skal hjælpe en gruppe uskyldige mennesker, der bliver dræbt, voldtaget, tæsket, udstødt og diskrimineret af familie, venner og medborgere. Alt sammen fordi de er homoseksuelle.

Dét kan du gøre, hvis du stadig ikke har fundet et job!

Studieportalen.dk har snakket med bestyrelsesmedlem hos Operation Dagsværk og 3.g’er på Christianshavns Gymnasium, Gry Alstrøm, om, hvordan man kan hjælpe til på dagen. Også hvis man står en dag eller to inden og stadig ikke har fundet et job.

Hvis man ønsker at hjælpe til, men stadig ikke helt ved hvordan, foreslår Gry Alstrøm, at man går ned i nogle butikker, børnehaver, skoler, virksomheder eller andet i nærområdet og spørger, om ikke de kan bruge lidt billig arbejdskraft. Hun forklarer:

- Mange steder er de meget interesserede i at høre om den gode sag. Så hvis man fortæller dem om projektet og om, hvordan man kan hjælpe, så er der rigtig mange, der er åbne over for det.

Derudover kan man også prøve at bruge sit netværk. Man kan spørge venner, familie, naboer eller nogle helt fjerde, om de har noget havearbejde, rengøring eller lignende, som de mangler en hjælpende hånd til. Gry Alstrøm nævner også kollegier eller bofællesskaber med unge som nogle, der ofte har brug for en hånd til eksempelvis rengøring.

Et sidste forslag kan være at lave en Facebook-opdatering, hvor man tilbyder sin hjælp til hvem end der måtte have brug for den. Her kan man også forklare lidt om projektet, og hvorfor man gerne vil hjælpe til.

Gry Alstrøm synes, at man skal være åben over for det meste, og hun mener bestemt ikke, at det er for sent at finde en måde at hjælpe til på.

Donér arbejdskraft – ikke lommepenge

Tommelfingerreglen er, at gymnasieelever arbejder cirka fem timer og tjener 300 kroner, som de donerer til Operation Dagsværk.

Nogen undrer sig over, hvorfor man ikke bare kan hæve 300 kroner i banken og donere dem i stedet for at finde et arbejde. Det kan man også godt, men det går imod Operation Dagsværks værdier. Gry Alstrøm uddyber:

- Operation Dagsværk bygger på, at man tager aktivt stilling til noget og foretager en aktiv handling for at gøre noget ved det. Derfor håber og ønsker vi, at folk vil yde en aktiv indsats.

Hun synes, at man skal sætte sig ind i problemstillingen i Kenya og tænke over, hvor stor en forskel man er med til at gøre ved bare at arbejde i fem timer. Og ved at arbejde gør man også en masse andre mennesker opmærksomme på sagen.