Matematik

Sandsynlighed

24. april kl. 15:28 af sgvhwdjekfrg - Niveau: B-niveau

en som vil hjælpe med c? Den er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april kl. 16:39 af MentorMath

Hej,

Vi kender middelværdi og spredning for den stokastiske (tilfældige) variabel, X.

Heraf kan vi opskrive et udtryk for den hørende fordelingsfunktion, som vi ofte betegner Φ.

Fordelingsfunktionen, Φ, til en normaltfordelt stokastisk variabel X, X ~ N(μ, σ), er givet ved

Φ(x) = 1/(σ√(2π))e(-1/2)((x-μ)/σ))^2 (Bemærk: den variable er x, ikke X).

Sandsynligheden P(X ≤ a) = Φ(a) (kan findes i formelsamlingen).

Altså er sandsynligheden for at den stokastiske variabel antager en værdi mindre end eller lig med 13,

P(X ≤ 13), givet ved funktionsværdien Φ(13).

Vi finder derfor sandsynligheden P(X ≤ 13), ved at indsætte x = 13 i regneforskriften for fordelingsfunktionen.

Du må endelig spørge igen, hvis noget af det er uklart :))


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april kl. 21:42 af Anders521

#1 Der er en fejl. Fordelingsfunktionen Φ er et uegentlig integral så 

Φ(x) = 1/(σ√(2π)) · -∞x exp( (-1/2)((x-μ)/σ))2) dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april kl. 22:01 af MentorMath

#2

Beklager - Tak for rettelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april kl. 18:09 af AMelev

            

Du kender μ og σ.
a) & b) Benyt den første figur i din formelsamling side 32 (192).
c) Indse, at X = 13 = μ + σ.
Benyt den sidste figur i din formelsamling side 32 (192) til at bestemme P(X ≤ μ + σ) og dermed P(X ≤ 13).


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.