Matematik

Dele 125000 i forholdet 20 : 30

24. april kl. 19:07 af Bepto20 - Niveau: 8. klasse
Hej, hvordan løser jeg opgaven, at dele 1250000 i forholdet 20:30?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april kl. 19:42 af ringstedLC

\begin{align*}\frac{20}{30} &= \frac{2}{3} \\ 125000 &= \frac{125000\cdot 2}{2+3}+\frac{125000\cdot 3}{2+3} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april kl. 20:11 af stpp

I alt bliver det 50 (opdelt 20:30) så du kan sige 125000/50 og gange det det med hhv. 20 og 30. Så du får svaret 20:30 = 500000:750000. (i alt: 50 = 1250000)

håber det hjælper


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april kl. 21:41 af ringstedLC

#2 Se lige hvad du skriver:

\begin{align*} 50 &\;{\color{Red} \neq}\; 1250000 \\ \frac{125000\cdot 20}{50} &\;{\color{Red} \neq}\; 500000 \\ \frac{\cancel{125000}^{2500}\cdot 20}{\cancel{50}} &= 50000\end{align*}

eller nemmere:

\begin{align*} 125000 &= \frac{\cancel{125000}^{25000}\cdot 2}{\cancel{5}}+\frac{\cancel{125000}^{25000}\cdot 3}{\cancel{5}} \\ 125000 &= 50000+75000 \end{align*}


Skriv et svar til: Dele 125000 i forholdet 20 : 30

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.