Samfundsfag

Skriftlig samfundsfag A - Mandag d. 23/5-2011

23. maj 2011 af tumpe1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvor mange har været oppe i skriftlig samfundsfag på A i dag?

Hvad valgte i, og hvad synes i om de 3 mulighederne? :-)

Jeg synes personligt at fællesdelen var omfangsrigt, eller også var det bare mig der ikke kunne begrænse mig. Jeg kunne endda skrive mere til den del :-) Derudover frygtede jeg faktisk noget økonomi, men jeg endte med at vælge A'eren, altså økonomi-opgaven. Synes generelt at emnerne var dårlige...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af over9000

Hvad var emnerne?


Svar #2
23. maj 2011 af tumpe1 (Slettet)

Delopgave A: Økonomisk genopretning

Hvor man ud fra nogle tabeller om den danske økonomi skulle udlede noget om udviklingen af den danske økonomi, og diskutére, i hvor høj grad det er muligt at fremme den økonomiske vækst i Danmark.

Delopgave B. De Konservative

Hvor man skulle sammenligne nogle bilag, som omhandler De Konservatives krise, og skrive et notat til Lars Barfoed, der indeholdte en strategi for, hvorledes partiet kunne øge vælgertilslutning ved kommende folketingsvalg.

Delopgave C: Amerikansk udenrigspolitik

Hvor man skulle sammenligne de forskellige opfattelser af USA's rolle i dag, og samtidig inddrage noget teori om international politik. Derudover diskutére, om USA i fremtiden har mulighed for at bevare sin position som unipol i det internationale system.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af buddhisme (Slettet)

 Jeg valgte Delopgave C: Amerikansk udenrigspolitik, eftersom international politik er min stærke side. Derudover lå den også op ad den sidste del i fællesdelen DOG vil jeg påpege - og det er ikke kun mig, men også resten af min klasse der deler den holdning - at den sidste del i fællesdelen (1c) var helt ude hampen! 

I vores 3 år har vi lært alle de forskellige typer for opgaver, men aldrig og jeg mener ALDRIG har vi oplevet en opgave, som opgave 1c, hvor man skal opstille faktorer - vi havde ingen ide om, hvordan de skulle opdeles!

Men ellers var sættet nu fint nok. Det kunne have været slemmere - eller bedre. Havde regnet med noget Afrika og libyen, men det var okay.


Svar #4
24. maj 2011 af tumpe1 (Slettet)

Det med at opstille faktorer var så ikke ligeså overraskende for vores vedkommende, vi har førhen i forbindelse med en samfundsfags-afelvering opstilt faktorer. Jeg synes bare at det var lidt svært at opstille hele 5 faktorer, ud fra den figur ... Synes at de 5 faktorer blev meget af det samme, de faktorer jeg fik opstilt var lidt afhængige af hinanden, så ved ikke om jeg har løst den rigtig :-) Ellers synes jeg at der var meget at skrive til 1a og 1b, især den med meningsmålingerne :-)

Jeg var også overbevist om at der ville dukke noget 'demokrati' op, efter alt det i den arabiske verden, men nej. USA's nuværende position havde jeg nu også en idé om, men den med de Konservative kom i hvert fald som en overraskelse :D

Nu må vi se hvordan det er gået ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2012 af HolgerP (Slettet)

Hej, hvordan gik det? 
Har været oppe til årsprøve i den, og jeg misforstod det med faktorerne, da jeg/vi heller aldrig har set sådan en opgave.. Jeg forklarede udenrigspolitiken ud fra modellen istedet for og tog udgangspunkt i terrorangrebet 11/9 og irak og afghanistan krigene.. Ved sgu ikke om det løst godt nok. 


Skriv et svar til: Skriftlig samfundsfag A - Mandag d. 23/5-2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.