Matematik

to be a stamfunktion or not to be

23. november 2011 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der lige kan kigge mit lille regne stykke igennem kan ikke se hvad jeg gør forkert...


Vis at F(x) = 2x^5 – 5x^2 + e-x er en stamfunktion til f(x) = 10(x^4 – x) – e^-x

Først differentierer man F(x) ik?


F(x) = 2x^5 – 5x^2 + e^-x

2* 5 x^4 – 5 * 2*x + e^-x


10* x^4 – 10 * x + e^-x

hvorfor har jeg et ekstra 10'tal ? og et plus og ikke et minus foran e^-x? gosh...

nogen der lige vil rette stykket og fortælle hvor fejlen ligger? det kunne vare fantastisk


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2011 af nielsenHTX

ja det nemmeste vil være at differentier F(x).

det med fed er rigtigt

10* x^4 – 10 * x + e^-x

e^-x er en sammensat funktion

e^-x*(-1) det er derfra dit minus kommer fra.

sæt 10 uden for en parentes.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2011 af peter lind

10 tallet er skam rigtig nok og skal være der helt i overensstemmelse med din opgave. Betragt e-x som sammensat af funktionerne ey og y = -x. Du får så (e-x)' = d(ey)/dy*dy/dx = ey*(-1) = -e-x


Svar #3
23. november 2011 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

sådan her ?

F(x) = 2x^5 – 5x^2 + e^-x
=
(2* 5)(x^4 - x + e^-x) (5 *2)
=
10(x^4 - x) - e^-x * 10

eller er mine mellemregninger helt gal?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. november 2011 af peter lind

Du er vist ved at være for træt. Det går allerede helt gal efter første lighedstegn. Det eneste du har galt i #0 er fortegnet på e-x så brug den


Svar #5
23. november 2011 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

yea.. kan der være nogte om :) jeg burde most likely, lægge det til side for idag, og hive det frem igen imorgen, så kan det være at jeg kan se det med friske øjne for lige nu har jeg blandet alle tallene rundt med hinanden. Jeg vil kassere mine nyere udregninger, som åbentbart var rimlig fail, og fokusere på mit udgangspunkt :) Ellers tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv også at koncentrere dig om at skrive et forståeligt dansk i stedet for det der dumsmarte popsprog, som ikke kan bruges til noget. Matematik drejer sig om at være præcis, også i sproget.


Svar #7
24. november 2011 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

hvor er jeg upræsic ellere dumsmart i sproget? jeg har kun skrevet tal?


Skriv et svar til: to be a stamfunktion or not to be

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.