Matematik

Maj 2007 opgaver

10. januar 2012 af Dopamine (Slettet)

Hejsa!
Har problemer med udregningerne af følgende opgaver..
8.002 - En funktion er givet ved: f(x)=x^3+2x+8
 -bestem f'(1) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f'(1)).
Her har jeg så ingen anelse hvordan jeg skal gå til den?
8.003 - En funktion f er bestemt ved f(x)=b*a^x. Grafen for f går gennem punkterne: (2,20) og (4,80)
-bestem tallene for a og b
Vil det så sige at jeg skal bruge x1.y1 og x2.y2 til den udregning, og hvis ja, hvad mere?

Så kommer der et lille hop til opgave 8.0008..
I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen: W(L)=b*L^a
a) Bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W (7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4
b) Hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100g?

Den er tilgengæld også helt LOST på?! Hvordan og hvorledes?? ..

Jo hurtigere svar jo bedre.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af nielsenHTX

8.002.

tangentens ligning er givet ved

y=f(x0)+f '(x0)(x-x0)     hvor x0=1 her.

8.003

jah det kan du så har du a og b bliver så

20=b*a^2 ⇔b=20 / a^2

8.0008

a) find a og b i

5,5=b*7,1^a

58,4=b*14,3^a

 

b)

100=b*L^a   find L


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

8.002 Bestem forskriften for f'(x) og beregn så f'(1). Det skal sikkert være tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) , der skal bestemems. Beregn f(1) og indsæt i tangentligningen.

8.003 Benyt de to datapunkter til at bestemme a og b, f.eks ved hjælp af formler fra din bog.

8.008 Samme fremgangsmåde som 8.003 (men med en potensfunktion). Benyt den fundne forskrift til at løse ligningen W(L) = 100 .


Svar #3
11. januar 2012 af Dopamine (Slettet)

Mange tak for svarene, begge to! (:
Fik lavet dem alle sammen, dog med nogle lidt andre (mere eller mindre) beregninger end dine @Nielsen.
Men igen, tusind tak!! (:
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2014 af Aia97 (Slettet)

Hej kan du ik sende mig opgavesættet det haster nemlige :) da du nu har lavet opgaverne 


Svar #5
23. november 2014 af Dopamine (Slettet)

Synes helt klart, at du selv burde gå i dybden med opgaverne, da der vil komme flere af dem i fremtiden. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2014 af Aia97 (Slettet)

ja jeg er gået igang med dem..men mangler et par stykker jeg ikke forstår 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan stille spørgsmål her til opgaver, hvor du er gået i stå. Præsenter din egen fremgangsmåde og resultater.


Skriv et svar til: Maj 2007 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.