Studiebolig

kollegier i århus - gode/dårlige

25. juli 2005 af frodo (Slettet)
Da jeg regner med at søge ind på århus universitet næste sommer, er jeg nu igang med at skrive mig op til kollegieværelser - ja jeg ved godt jeg burde have gjort det for et år siden!

Nå, men ville egentlig gerne høre jeres erfaringer med kollegierne i århus - hvilke er gode (og helst billige) - og hvilke skal man holde sig fra?

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. juli 2005 af Katen (Slettet)

Hejsa

Min søster giver 2700 kr for 45 kvm - det er bronze aldrekollegiet.
Det er rimelig nyt - men dog 5 km'er fra centrum - men der er tit ledige pga. afstanden fra centrum.

Skjoldhøjkollegiet - er byen største - og er rimelig billigt.
Der er stor fraflytning pga. des placering (længere ude end bronze aldrekollegiet)- (så sikkert nemt at få noget der)- og endvidre har jeg tit hårdt dårligt om det.
Der er dog nogle der mener det hyggeligt (men kun hørt en der har sagt det).

Ellers tjek her:

http://www.kollegie8000.dk/

Jeg var selv ved at spørge lidt for hernede, for en der havde fået tilbudt et værelse - derfor jeg ved lidt.

Kath.

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juli 2005 af Sam

Jeg har boet her:

http://www.oma-kollegiet.dk/

Ganske udmærket, hvis man kan holde ud at dele toilet og køkken med 12 andre (det kunne jeg ikke)

Ellers et super sted at starte i Århus. 50/50 kønsfordeling og en del gode fester.

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juli 2005 af chinpo (Slettet)

#0

Langt det nemmeste du kan gøre er som Katen siger at søge igennem kollegie8000.dk, næsten alle kollegier er registeret der, så du skal bare vælge de værelser du synes bedst om og ikke tænke på mere.
Og hvis du har planer om at benytte kollegie8000 er du slet ikke for sent ude! Du bliver først en aktiv boligsøger et halvt år inden du begynder på din uddannelse, så du kan tage det helt roligt, da det er nemt nok at få boliger til utrolig fornuftige priser derigennem.
Har selv lige fået en lejligehed på 50 kvm til 2650 kr ca. 2,5 km fra uni som blev bygget i 2004, og jeg stod kun på ventelisten i 2 uger!
Der er self. nogle af de meget attraktive kollegier, beliggenheder og selskaber som har længere ventelister, men lad være med at stresse dig selv over det, du kan nemt nå at finde et værelse!

Svar #4
26. juli 2005 af frodo (Slettet)

jeg kender godt kollegie8000.dk, og det er også derigennem jeg søger, men derfor kan man jo ikke se hvilke der er gode og dårlige. Det er derfor jeg spørger her. Det er godt med lidt insidererfaring, og jo det betaler sig at stå på venteliste før de seks måneder. Nej man er ikke aktiv, men man kommer stadig i kø! Man rykker længere frem som tiden går selvom man ikke er aktiv. Det betyder bare,atman ikke får tilbud!

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. juli 2005 af allan_sim

#0.

Jeg boede først på Ravnsbjerg-kollegiet i Viby. Det ligger langt ude (ca. 7 km fra centrum), men det er et udmærket sted, hvis man gerne vil bo sammen med andre, og fællesfaciliteterne er gode (bar, motionsrum, musikrum m.m.). Du deler køkken med 15 andre, men du har eget bad og toilet. Der er kabel-tv, netadgang og telefoni med i huslejen.

Derefter flyttede jeg ind til midtbyen på Grønnegade Kollegiet. Det er et hyggeligt sted og meget tæt på naturvidenskab på Uni (5 min.), men det var eftertragtet, da jeg boede der, så ventetiden er lang. Der er også kabel-tv, netadgang og telefoni.

Brugbart svar (1)

Svar #6
27. juli 2005 af Jean

Har aldrig boet på kollegie, men jeg vil som Allan anbefale Grønnegade Kollegiet, som ligger næsten lige i centrum.

Ellers kan Dania Kollegiet også anbefales, det ligger også meget tæt på naturvidenskab :)

Noget mere realistisk mht. ventelister er måske Vilhem Kiers Kollegiet, som ikke ligger så langt fra uni. (2-3 km).

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. juli 2005 af Roman Garcia

Jeg kender flere på Vilhem Kiers kollegiet, og det kan varmt anbefales. Det ligger ikke langt fra uni, socialt er det godt, og der er ikke speciel lang venteliste. Værelserne er OK. Som man nu kan forvente et kollegieværelse.

Svar #8
31. juli 2005 af frodo (Slettet)

det er stadig særdeles velkomment med gode/dårlige erfaringer..

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2014 af Anonyminized (Slettet)

Jeg har selv boet på Skjoldhøjkollegiet i 5 måneder. Jeg skulle bare væk derfra igen, og det kunne kun gå for langsomt. Jeg blev overfaldet og der var altid indvandrergrupper der hang ud derude og råbte af en. Jeg hadede at bo der og følte mig ikke tryg. Så hold dig laaaaangt fra Gellerup, og dermed både Skjoldhøjkollegiet og Hejredalkollegiet.

Jeg har også boet på Vilhelm Kiers Kollegiet hvilket var meget fint. Du bor med 14 andre, og deler kun køkken. Det er vildt hyggeligt, jeg var glad for det.


Skriv et svar til: kollegier i århus - gode/dårlige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.