Generelt

Kvote 2 ansøgning, odontologi Ku

27. februar 2012 af x00 (Slettet)

Heej derude! :)


Jeg er pige som går i 3.g og bliver derfor student til sommer. Hvis man ønsker at søge ind på en uddannelse via kvote 2, er tiden snart knap, da ansøgningsfristen er d. 15/3.
Jeg vil rigtig gerne søge ind på Odontologi (tandlæge), da det altid har været min drøm. Men "problemet" er bare at det kun er 10% der kommer ind på uddannelsen på Københavns Universitet via. kvote 2. Københavns Universitet ønsker at modtage kvote 2 ansøgningen som en Motiveret ansøgning og CV.
Derfor er mit spørgsmål til jer: Er der nogen som har skrevet sådan en ansøgning? Jeg vil virkelig være taknemmelig hvis der er nogen som ligger inde med sådan en og vil dele den med mig! :)

På forhånd maange tak! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2012 af Grud (Slettet)

Det er svært at dele en motiveret ansøgning. Motivationen for det vi laver er jo forskellig for os alle. Selvom det ikke er det du leder efter, vil jeg råde dig til at skrive en personlig ansøgning fremfor at kigge hvordan andre har gjort og hvad de har skrevet. Skriv et brev der fortæller historien om at det altid har været din drøm, hvorfor du brænder for det og hvorfor du vil blive god til det.


Svar #2
27. februar 2012 af x00 (Slettet)

#1 Mange tak for svar. 

Jeg er ikke et sekund i tvivl om at motivationen er forskellig hos hver enkelte! Jeg tænkte at der måske var inspiration (til fx erfaring - praktik eller lign) da de også kigger meget på erfaring. Jeg synes bare at det er lidt svært at have erfaring indenfor sådan et studie når man går fra at afslutte gym og starte på uddannelsen uden sabat år eller lign. 
Jeg ser det mest som gode råd og inspiration. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. februar 2012 af Grud (Slettet)

Ja, det er meget svært at have erfaring før man er startet. Det bliver det samme når du engang er færdiguddannet. På det punkt kan man ikke gøre andet end at være ærlig omkring det, men man behøver selvfølgelig ikke skrive det som en central del af sin ansøgning. Udover direkte praktik hos en tandlæge kan der også være andre former for erfaring der kan være værd at nævne. Det kan være du i gymnasiet har skrevet opgaver om emnet eller det kan være mere fagligt urelateret erfaring som frivilligt arbejde el.lign.


Svar #4
27. februar 2012 af x00 (Slettet)

Mit største problem er nok at jeg ikke har skrevet nogen ansøgning før. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. februar 2012 af Tweet (Slettet)

- Uha jeg har samme problem som dig. Jeg vil nemlig også gerne læse samme studie som dig. Jeg er lidt bange for, at mit gennemsnit ikke rækker til kvote 1. Endvidere ønsker jeg at starte direkte efter gymnasiet (Jeg går i 3g). Jeg tror, at jeg vil basere min ansøgning på, hvor meget jeg brænder for uddannelsen, hvor jeg vil skrive om, hvad der gør, at jeg interesser mig for odontologi.


Svar #6
29. februar 2012 af x00 (Slettet)

Mit problem er også at jeg ikke tror mit gennemsnit rækker. Jeg havde regnet med at score nogle gode karakter i SRP og AT, men SRP gik ikke så godt som forventet. Jeg mener dog jeg blev fejlbedømt og overvejer at klage. 

Men man må jo tage den derfra man står pt. Og det ser ike ud til at mine karakter vil række til det, selvom jeg kæmper i timerne. så jeg satser på kvote 2. 

#5 tror også det vil være en god idé at basere ansøgningen på, hvor meget jeg brænder for det og hvor mine interessere for studiet lægger. 


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. marts 2012 af Tweet (Slettet)

Jeg har endnu ikke fået min SRP tilbage og jeg er slet ikke kommet i gang med den sidste AT. Der blev sagt, at kun få har fået en god bedømmelse ud af de som har valgt samme fag som jeg.

#6 Hvornår søger du og hvor?


Svar #8
03. marts 2012 af x00 (Slettet)

#7 Det er lidt irreterende at det ikke går som man vil, især når man har lagt så megeet arbejde og tid i det. 

Jeg søger både ind på KU og AU, men KU som første priotet. Jeg søger kvote 2 inden d. 15. Hvad med dig? 


Brugbart svar (2)

Svar #9
05. marts 2012 af Tweet (Slettet)

Samme her : )


Svar #10
05. marts 2012 af x00 (Slettet)

#9 krydser fingre for os begge, og håber vi kommer ind! :) 

 


Brugbart svar (2)

Svar #11
05. marts 2012 af Dulugtergrimt

For inspiration kunne det være en idé at se www.studmed.dk - der er pt. tonsvis af motiverede ansøgninger. De er til lægevidenskab, I know, men det må stadig være muligt at hive nogle pointer ud af dem, ligesom der af og til er glimrende feedback på ansøgningerne derinde.


Svar #12
05. marts 2012 af x00 (Slettet)

#11, tak for det! Jeg har kigget derinde flere gange, men kan simpelthen ikke finde nogle ansøgninger.. Jeg kan finde "snak" om ansøgninger men ingen ansøgninger :( 
Kan du evt. komme med et link til en ansøgning eller to? :)


Brugbart svar (2)

Svar #13
05. marts 2012 af Dulugtergrimt

De er der da i tonsvis:

http://studmed.dk/forum/1119-Motiverede-ans%C3%B8gninger

Kig trådende igennem.


Svar #14
05. marts 2012 af x00 (Slettet)

Jeg har kigget det forkerte sted :/ 

Men maaange tak! :)


Brugbart svar (2)

Svar #15
05. marts 2012 af Tweet (Slettet)

hehe tak, jeg skal nok også krydse fingre for os begge to : )

 


Svar #16
06. marts 2012 af x00 (Slettet)

:))


Skriv et svar til: Kvote 2 ansøgning, odontologi Ku

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.