Matematik

Finde skæringer mellem to trigonometriske funktioner

17. april 2012 af eljeffe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en matematik opgave, hvor jeg har ramt en mur, Opgaven er:

"Der er givet to funktioner ved:

f(x) = 4*sin(x)*cos(x) og g(x) = tan(x) , hvor 0<x<(Pi/2)

a. Beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem de to funktioners grafer."

Hvad jeg kunne forstille mig, var at sætte disse lig hinanden, hvortil man kunne isolere x, men når jeg gør det, så går det galt.

Hvad mener i jeg skal gøre, har i nogle idéer, som kunne sætte mig igang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal så løse ligningen

4·sin(x)·cos(x) = sin(x)/cos(x) for 0 < x < π/2 , dvs

cos(x)2 = 1/4 , dvs , da 0 < x < π/2 ,

cos(x) = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Dvs. x = π/3

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeps. Og for x = π/3 fås da skæringspunktets y-koordinat til

f(π/3) = g(π/3) = √3 .


Svar #4
18. april 2012 af eljeffe (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jeg tænkte nok, at der var en anden måde at skrive det på, men kunne bare ikke komme frem til det.

 


Skriv et svar til: Finde skæringer mellem to trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.