Engelsk

Engelsk A - Shakespeare (eksamen)

09. juni 2012 af K92H (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skal, som så mange andre, op til mundtlig engelsk A (stx) eksamen på mandag, og der kan jeg bl.a. trække Shakespeare.

Derfor vil jeg høre, om der er nogle der har gode tips og evt. erfaringer om, hvordan man skal gribe det an og hvad man skal komme ind på, hvis man nu f.eks. trækker en sonnet eller et udrag af et stykke af Shakespeare.

 

Og lige her til sidst: Er der nogle der har en god analysevejledning til en novelle/roman, et digt og en artikel, hvis man nu skulle trække det?

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2012 af JuliaMarie (Slettet)

Jeg kan kun hjælpe dig med en lille del af det, men da jeg skulle op til dansk eksamen (FSA), blev jeg anbefalet denne hjemmeside:
http://www.opgavebutikken.dk/analysemodeller.htm
Der er analyser til det meste.


Svar #2
09. juni 2012 af K92H (Slettet)

Hejsa og mange tak for svaret.

Har kigget lidt på siden, men jeg er ikke helt sikker på, at disse analysemodeller er brugbare, da der er en kæmpe forskel på FSA og A niveau i gymnasiet, og så vidt jeg kan se, er disse lavet til 9.klasse.


Brugbart svar (3)

Svar #3
09. juni 2012 af guzbak

Du kan da sagtens bruge det. Du ser jo på de vigtige ting i tekster, og det er ikke alle tekster, der fx har miljø som en vigtig del, og derfor må du selv vælge det mest relevante. Men hovedtrækkene ville jo være at du kort giver et resume, går videre til personkarakteristikker og deres indbyrderes forhold, fortællerteknik, budskabet og en konklusion. Desuden skal du jo perspektivere den ukendte tekst til andet i har læst igennem året.

Angående Shakespeare ville jeg nok se på trækkene fra hans skrivestil. Hvis du trækker sonnet, er det jo en digtanalyse du skal lave. Men generelt vil jeg sige, at i det område der ville jeg selv se på ting som personerne (det er tit at de har flere sider), vægte på monologerne som tit finder sted i shakespeare, se på sproget, og om selve tekstypen er en tragedie, komedie etc. og så kan du jo fx udover andre tekster i har læst gennem året også persketivere til nutidens værker og hvordan det har ændret sig.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Svar #4
09. juni 2012 af K92H (Slettet)

Tusind tak for svaret!

Mht. Shakespeare tænker jeg også lidt, at man vel kan snakke om hans andre værker (vi har særligt arbejdet med Macbeth) f.eks. Romeo & Juliet og Hamlet. Man kunne vel også snakke lidt om temaet, og om det her tema går igen i hans andre værker - og hvordan uddraget hænger sammen med resten af stykket.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2012 af mimok (Slettet)

With no kidding, almost everyone dies in Shakespeare's plays! ~

Men har du lagt mærke til nogle ligheder mellem Romeo and Juliet og A Midsommer's night's dream? The plot of Pyramus and Thisbe in A Midsommer's night's dream is identical to Romeo and Juliet.


Skriv et svar til: Engelsk A - Shakespeare (eksamen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.