Generelt

Eksamens gennemsnit på STX

17. juni 2012 af Kelso (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalister

Jeg har lige udregnet mit gennemsnit på STX som det ser ud indtil videre. Jeg mangler endnu 2 mundtlige eksamener og kender endnu ikke karakteren på de tre skriftlige jeg har været til i år. Men jeg udregnede snittet ud fra de eksamener jeg har haft indtil videre, og snittet ligger på 6,6. Er der nogen der kan fortælle mig om det er et okay snit? Tror i jeg har mulighed for at komme ind på Kvote 2 nogen som helst steder? Er 6,6 overhovedet et middelsnit, eller er det under middel?

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2012 af Jerslev

#0: Middel plejer at ligge omkring 7.

Hvorfor nøjes med kvote 2? Du har da adgang til utallige kvote 1-uddannelser.

Stort set alt indenfor naturvidenskab er åbent for dig, såfremt du opfylder de specifikke adgangskrav.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2012 af hihihej (Slettet)

Tjek statistikkerne over gennemsnit.

http://multimedia.pol.dk/archive/00549/Se_hvordan_dit_gymn_549570a.pdf

(fra 2011)

ug.dk

kan du tjekke adgangskravene og kvotienterne  på de forskellige uddannelser. Jeg synes ikke du burde bekymre dig - det er et fint snit. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2012 af Sofie.V (Slettet)

Om et eksamensgennemsnit er godt eller ej, kommer jo et eller andet sted meget an på, hvad du vil bruge det til. Som nævnt, ville det være en god idé at kigge på de uddannelser, der har din interesse på ug.dk.

Hvad kvote 2 angår, så er det selvfølgelig altid en mulighed. Det, du skal være opmærksom på er dog, at det ofte kræver at man har noget relevant erfaring, der kvalificerer én i stedet for karakterene. Så hvis du finder ud af, at din drømmeuddnnelse kræver et snit på 8, vil det være en rigtig god idé at begynde at undersøge, hvad de lægger vægt på hos deres kvote 2 ansøgere. Fx relevant arbejdserfaring eller at man har studeret et semester på et relevant studie eller lignende :)

 

Held og lykke


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2012 af Sogne (Slettet)

Kan se at i også snakker om karakter, tænkte på för at blvie rykket op til næste år, bliver der kun lagt vægt på de afsluttende karakter? eller er det også de karakter i de andre fag, som man kigger på, når eleven skal rykkes op? 
Altså bliver det sårn at det er alle karakter både afsluttende og ikke afsluttende, som bliver sat sammen og divideret med antallet, både mundtlig og skriftlig.. 
 


Skriv et svar til: Eksamens gennemsnit på STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.