Matematik

Den naturlige logaritme regneregler

22. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

hej,

Jeg har følgende regneregler for den naturlige logaritme funktion:

Regneregler

∀ x ∈ R+ gælder:

1. ln(x·y) = ln(x) + ln(y)

2. ln( x / y ) = ln(x) - ln(y)

∀ x ∈ R og a ∈ R+  gælder:

3. ln(ax) = x ·  ln(a)

 

Dette skal bevises ved at dividere med konstanten ln(10) på begge sider af ** (længere nede), og man ved:

ln(10)= ln(x) / log(x) , da disse to funktioner er proportionale:

 

** (Regneregler for logaritmefunktionen log)

1. log(x·y) = log(x) + log(y)

2. log( x / y ) = log(x) - log(y)

3. log(ax) = x ·  log(a)

 

.... Det kan jeg ikke.. Hvor er det jeg skal dividere ln(10) i det nedenstående, så jeg beviser regnereglerne for den naturlige logaritme? Min lærer siger, at dette er en let måde at bevise regnereglerne for den naturlige logaritme på.. Men jeg kan ikke se det.

Taak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af mathon

 

             log(x) = (1/ln(10))•ln(x)

 

1.   log(x·y) = log(x) + log(y)

      (1/ln(10))•log(x·y) = (1/ln(10))•(log(x) + log(y)) = (1/ln(10))•log(x) + (1/ln(10))•log(y)

      ln(x·y )= ln(x) + ln(y)

 

2.   log( x / y ) = log(x) - log(y)

      (1/ln(10))•log( x / y ) = (1/ln(10))•(log(x) - log(y)) = (1/ln(10))•log(x) - (1/ln(10))•log(y)

      ln(x / y ) = ln(x) - ln(y)

 

3.   log(ax) = x· log(a)

      (1/ln(10))•log(ax) = (1/ln(10))•(x· log(a)) = (1/ln(10))•x· log(a)) = x•(1/ln(10))•log(a) = x•ln(a)

      ln(ax) = x•ln(a)

 


Svar #2
22. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Mathon
DET DÈR ER SUPERPT

DU ER ET GÈNI!

Altså super-mange-duper-tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af Jacobadm (Slettet)


Skriv et svar til: Den naturlige logaritme regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.