Matematik

Hjælp mig - Fremskrivningsfaktoren - eksponentielle sammenhænge - Matematik C STX

30. oktober 2012 af KSDP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Jeg håber en eller anden kan hjælpe mig med at løse denne opgave. Den skal afleveres i morgen i en matematik rapport, og jeg har siddet med den i flere timer.. Kan slet ikke regne opgaven ud.
Vh

Opgaven er som følgende:


Mængden af et radioaktivt stof aftager eksponentielt med tiden. Halveringskonstanten afhænger af hvilket stof, der er tale om. For C-14 (kulstof 14) er halveringstiden 5730 år. Kulstof 14 kan bruges til aldersbestemmelse af gammelt organisk materiale, fx moselig som Grauballemanden. I denne opgave ser vi på C-14.
 

1. Bestem fremskrivningsfaktoren pr. 1000 år, dvs. regn i enheden "1000 år", så  T 1/2 = 5,73.
       

På forhånd tak!

      
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2012 af mathon

 

                     A = Ao·(1/2)t/T½ = Ao·((1/2)1/T½)t = Ao·((1/2)1/5,73)t = Ao·0,886062t


Svar #2
30. oktober 2012 af KSDP (Slettet)

Hvor får du o fra? Kan du forklare hvad du gør? :)


Svar #3
30. oktober 2012 af KSDP (Slettet)

Har forstået det nu..
Hvor mange procent C-14 henfalder på 1000 år?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2012 af mathon

 

                                  m(1) = m(0)·0,8860621 = 0,886062·m(0)

                                             m(1) / m(0) = 0,886062

       henfald
                                            (m(0) - m(1))      

       relativt henfald     
                                 (m(0) - m(1)) / m(0) = 1 - (m(1)/m(0)) = 1 - 0,886062 = 0,114 = 11,4%
              


Svar #5
30. oktober 2012 af KSDP (Slettet)

Hvad står m for? :)


Brugbart svar (3)

Svar #6
30. oktober 2012 af mathon

 

                        mængden af det radioaktive stof


Svar #7
30. oktober 2012 af KSDP (Slettet)

Mange tak, kan du så ikke gøre mig en sidste tjeneste? :)

 - Kan du fortælle hvad det er du gør? Den skal bruges i en rapport, så jeg skulle helst forklare hvad jeg gør ;)

 

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2012 af mathon

 

                        ...hvad man forstår, kan man forklare

                           det er ingen hjælp at afskrive en andens forklaring, som du ikke er med på

                           vi råder og vejleder, men medvirker ikke til karakterforfalskning


Skriv et svar til: Hjælp mig - Fremskrivningsfaktoren - eksponentielle sammenhænge - Matematik C STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.