Matematik

Find grundtallet a, akut hjælp tak!

29. januar 2013 af Aspirre (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.dk

Jeg sidder her med en temaopgave for eksponentielle funktioner og potens funktioner.

Jeg har fået dette spørgsmål:

Mængden af et radioaktivt stof aftager eksponentielt med tiden. Halveringskonstanten afhænger af hvilket stof, der er tale om. For C-14 (kulstof 14) er halveringstiden 5730 år. Kulstof 14 kan bruges til aldersbestemmelse af gammelt organisk materiale, fx moselig som Grauballemanden. I denne opgave ser vi på C-14.


a) Hvis vi regner i enheden "1000 år" er  . Bestem det hertilhørende grundtal i den eksponentielle udvikling.

 

Jeg ved at a er lig med grundtallet. Men hvordan finder jeg grundtallet ud fra denne viden? Forstår det virkelig ikke! Hjælp please! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af mathon

 

                            a = (1/2)1/T½ = (1/2)1/5,73 = 0,886062


Svar #2
29. januar 2013 af Aspirre (Slettet)

Mange tak, men skal man ikke bruge x2, x1 og y2, y1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2013 af mathon

 

                            A(t) = Ao•(1/2)t/T½ =   Ao•((1/2)1/5,73)t  = Ao0,886062t

                           

                           


                                  
    


Svar #4
29. januar 2013 af Aspirre (Slettet)

It makes sense! :D


Skriv et svar til: Find grundtallet a, akut hjælp tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.