Studievalg og videregående studie

Bliver jeg mon optaget????

11. marts 2013 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg hedder Kasper. Blev student juni 2012 og er nu igang med mit sabbatår. Min plan er at begynde på en videregående uddannelse efter sommererien i år. Vil gerne ind på Århus Universitet og læse Engelsk og Europastudier, men er ikke sikker på hvor stor chancen er for at jeg bliver optaget?

Adgangskravende er at jeg skal have bestået følgende fag på følgende niveauer:

Dansk A, Engelsk A, Tysk B

Derudover skal jeg have haft enten Historie B eller Samfundsfag B.

Jeg har bestået samtlige fag.

 

Nedenunder er mine karakterer for de adgangsgivende fag:

Dansk A - Årskarakter - 7 skriftlig og 7 mundtlig

Dansk A - Eksamenskarakter - 4 skriftlig og 02 mundtlig

Engelsk A - Årskarakter - 10 skriftlig og 10 mundtlig

Engelsk A - Eksamenskarakter - 4 skriftlig

Tysk B - Årskarakter - 4 skriftlig og 4 mundtlig

Historie B - Årskarakter - 10 mundtlig

Samfundsfag A - Årskarakter - 10 skriftlig og 10 mundtlig

Samfundsfag A - Årskarakter - 4 skriftlig og 7 mundtlig

SRP opgave - Samfundsfag og Historie - 12 tal

AT (Almen studieforberedelse) - Samfundsfag og Historie - 12 tal

 

Fik en samlet Gennemsnitskarakter på 6,8. Må derudover gange med 1.08, så den faktisk lander på 7.3 ca. 

 

Adgangskvotienten sidste år 2012 for Engelsk og Europastudier på Århus Universitet lå på 6,4.

 

Oven på at have set min samlede gennemsnitskarakter fra Gymnasiet plus mine karakterer for de adgangsgivende fag til studiet, hvad ville i så mene om mine chancer for at blive optaget på Engelsk og Europastudier nu her til sommer på kvote 1?? I må meget gerne sætte ord på jeres mening også. 

MVH. Kasper og mange tak for jeres hjælp!! :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af sinesin (Slettet)

Sådan som det ser ud skal du ikke være bange for ikke at blive optaget. Dog ved man aldrig med karakterstigninger. Anyways hvis jeg var dig ville jeg ikke være så bekymret. Du skal nok klare den ^_^


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2013 af Hebi

Hej Kasper

Jeg kan kun sige det samme som sinesin, at det ser fornuftigt ud.  (de fleste) Humanvidenskabelige studier er ikke kendt for at have enorme karakterhop fra det ene år til det andet. Selv hvis der på helt mærkværdig vis skulle ske en ansøgerstigning, kan jeg ikke forestille mig, at adgangskvotienten vil hæves med mere end ALLERHØJEST 0,3 (og det ville være ENORMT MEGET).

Med andre ord, er du sikret en plads, selv i tilfælde af, at kvotienten skulle stige til 6,7. Slap af, nyd resten af dit sabbatår, og vær klar på universitetsverdenen, du skal nok komme ind :-).


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2013 af Hebi

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2013 af bayarea (Slettet)

For lige at kommentere på #2 er det ikke unormalt, at uddannelserne inden for humaniora springer i adgangskvotient. I 2009-2010 sås fx at Film- & Medievidenskab (KU) gik fra 9,7 til 10,5, mens Lingvistik (KU) gik fra 5,6 til 8,6. Det afhænger af ansøgernes gennemsnit, og kommende adgangskvotienter er derfor svære at spå om.

Jeg går ud fra, du taler om IVK Engelsk & Europæiske Studier? Udviklingen inden for netop den uddannelse er de seneste år:

2009: Alle optaget

2010: 5,5

2011: 6,3

2012: 6,4

Umiddelbart vil jeg vurdere, din chance for at komme ind er stor. Du skal være meget uheldig, hvis kvotienten pludselig er højere end 7,3. Men man kan desværre aldrig være sikker.


Svar #5
17. marts 2013 af Jensen11 (Slettet)

Forresten søger jeg ind på kvote 1. Overvejede at søge ind på kvote 2, men ville i ikke også vurdere at jeg burde kunne komme ind gennem kvote 1.

Nogle har godt nok sagt at det er nemmere at komme ind gennem kvote 2. Ved ikke om det passer? Men kunne jeg godt have søgt ind gennem kvote 2? Så vidt jeg har forstået er kvote 2 kun for dem der ikke besidder et fuldt eksamensbevis, men derimod har en evhvervserfaring/erhvervsuddannelse, der kan erstatte den og dermed sikre en optagelse på studiet alligevel.

Men jeg har jo et eksamensbevis og har bestået samtlige fag. Ved godt jeg kun fik 4 til skriftlig engelsk eksamen og skriftlig samfundsfagseksamen og 02 til mundtlig dansk eksamen, og alle tre fag er vigtige i forhold til studiet, Engelsk og Europastudier. Men det burde da ikke betyde jeg ikke kommer via kvote ind så længe min samlede gennemsnitskarakter er god nok vel?

 

Desuden har jeg også fået meget gode årskarakterer i 3.g i både engelsk, dansk og samfundsfag. Når man søger ind på en videregående uddannelse gennem kvote 1, så kigger universitetet vel ikke kun på eksamenskarakterene vel? Kigger de ikke også på årskaraktererne?

På forhånd tak til jer alle for hjælpen og jeres svar!


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2013 af Hebi

Kvote 1 er dit samlede gennemsnit og INTET andet. Og jeg mener: INTET andet. Hvis du har karaktergennemsnittet, er det LANGT nemmere at komme ind gennem kvote 1 end kvote 2. Kvote 2 er generelt ekstremt svært at komme ind på, derfor: kan du komme ind via kvote 1, don't bother with kvote 2.

På kvote 2 skal du have bestået alle fag og opfylde adgangskravene, men her behøver du ikke have et gennemsnit der er højt nok til uddannelsen. Her ser man i stedet på de fag, der er særligt relevante for dig, samt om du har lavet noget frivilligt arbejde, hvad du har af erhvervserfaring, osv. Kandidater der er optaget på kvote 2 skal generelt have noget relevant erhvervserfaring i forhold til udddannelsen. På kvote 2 på medicinstudiet, vil det ofte være folk der f.eks. har arbejdet som sygeplejersker/sosu-assistenter osv. i flere år, der optages, så konkurrencen er hård her. På jura vil det b.la. være folk der har været sagsbehandlere, kontoransatte og lign. i nogle år der optages.


Skriv et svar til: Bliver jeg mon optaget????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.