Fysik

Radon

28. oktober 2013 af Mimf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Radonindholdet i en luftprøve fra et kælderrum skal undersøges. Rn-222 har halveringstiden 3,82 gange.

a) Hvor stor er henfaldskonstanten?
b) I en kubikmeter luft er aktiviteten fra Rn-222 på 100 Bq. Hvor mange Rn-atomer er der?
c) Hvor stor er aktiviteten efter en uges forløb?
d) Hvor lang tid vil der gå, inden aktiviteten er 10 Bq?

Sidder helt fast i denne opgave. Nogle der kan hjælpe? Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2013 af mathon

a)
                    T1/2 = 3,82 døgn
      henfaldskonstanten

                    k = ln(2) / (3,82 døgn) = 0,181452 døgn-1 =  2,10·10-6 s-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2013 af mathon

b)
      aktiviteten
                           A = k • N

                           N = A / k

                          


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af mathon

c)

      aktiviteten
                           A(t) = (Ao/k) • (1/2)t/T1/2

                           A(7 døgn) = …


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2013 af mathon

d)

      tidsberegning

     
                           A(t) = (Ao/k) • (1/2)t/T1/2        

                          


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2014 af hugorme (Slettet)

hvordan har man fået 2,10·10-6 s-1 i svar #1=????


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

        0,181452 døgn-1 = 0,181452/(24·60·60s) = 2,100·10-6 s-1 .


Skriv et svar til: Radon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.