Matematik

Funktionsforskrift og dens graf

03. december 2013 af AnnaGallerup (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle!

Kan nogle af jer 1974 mennesker kort forklare mig, hvad sammenhængen mellem en funktionsforskrift og dens graf er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af LilanKahn (Slettet)

en funktion giver dig din Y værdi i et kordinat system ved en given X værdi.

så hvis du har en funktion der heder:

y=2x+1

så ved

x = 0 har du y =1

x = 1 har du y = 3

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

en funktionsforskrift og en graf har til formål at illustrere hvordan en sammenhæng ser ud. F.eks. sammenhængen mellem tid og sted.

En graf illustrerer udviklingen således at du kan se hvad der rent faktisk sker med y når  x bliver større.

En funktionsforskrift angiver en matematisk beskrivelse af  hvorledes den afhængige variabel y afhænger af den uafhængige variabel x.

---

Noget der hører til i samme kategori som funktionsforskrift og graf er tabeller; dybest set er de alle mange beskrivelser af det samme.


Svar #3
03. december 2013 af AnnaGallerup (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jer begge! :=)


Skriv et svar til: Funktionsforskrift og dens graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.