Matematik

Reducér udtrykket med CAS

05. december 2013 af poulejnar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har i min matematik aflevering fået til opgave at reducere følgende udtryk: xˆ4 - yˆ4 / xˆ2 - yˆ2

Jeg er blevet bedt om at gøre dette med et CAS værktøj. Førhen ville jeg bare gøre dette vha. Wordmat, jeg har dog en mac nu, og jeg har kun et CAS værktøj der hedder PocketCAS til rådighed - herudover har jeg også en TI-89 Titanium.

At der nogle af jer der ved hvordan man gør?

Mvh,
Rasmus Nicolaisen


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sørg for at benytte parenteser. Faktoriser tæller og nævner ved at benytte kendte kvadratsætninger

(x4 - y4) / (x2 - y2) .

Benyt, at x4 = (x2)2 , og kvadratsætningen

a2 - b2 = (a+b)(a-b)


Svar #2
05. december 2013 af poulejnar (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Jeg fik løst opgaven ved at indtaste factor(x4-y4)/(x2-y2)

= x2+y2

Mvh,
Rasmus Nicolaisen


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men det behøver man da ikke lommeregner eller CAS-værktøj for at se.

(x4 - y4) / (x2 - y2) = (x2 + y2)·(x2 - y2) / (x2 - y2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2013 af PeterValberg

#3 Det lader til, at opgaven netop gik ud på, at han skulle bruge CAS

ak ja, disse moderne tider :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducér udtrykket med CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.