Matematik

hjælp til matematik aflevering HHX Mat B

27. januar 2014 af dutski15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en aflevering for til i morgen, er og på helt bar bund. Håber virkelig der er en rar sjæl derude der vil hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af 012343210

a) benyt regnereglen der siger: f(x)= h(x)/g(x) = ( h'(x)*g(x)-h(x)*g'(x) )/ (g(x))^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af 012343210

Er det bare den første du skal have hjælp til. for at du kan komme i gang eller skal jeg forsætte?


Svar #3
27. januar 2014 af dutski15 (Slettet)

men hvad er g(x) så? 


Svar #4
27. januar 2014 af dutski15 (Slettet)

altså sidder sådan lidt fast ved dem alle sammen .. Såå 
Men mest 1 og 2 tror jeg :) jo også lidt den med tangenten. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2014 af 012343210

h(x) er funktionen over brøkstregen og g(x) er den under brøkstregen

h(x)= x^2-16x+52

g(x)= x-4


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2014 af 012343210

h'(x)=2x-16

g'(x)=1

f'(x)=((2x-16)*(x-4)-(x^2-16x+52)*1) / (x-4)^2

f'(x)=(2x^2-16x-8x+64-(x^2-16x+52)) / (x-4)^2

f'(x)=(2x^2-16x-8x+64 - x^2+16x-52) / (x-4)^2

f'(x)=(x^2-8x+12) / (x-4)^2


Svar #7
27. januar 2014 af dutski15 (Slettet)

Super (Y) Det var også det jeg kom frem til:) 
Men gider du også at hjælpe med opgave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2014 af 012343210

Der sætter du bare 5 og 10 ind istedet for x og regner ud:

f'(5) =(5^2-8*5+12) / (5-4)^2 = -3

f'(10) =(10^2-8*10+12) / (10-4)^2 = 8/9

f(5)= (5^2-16*5+52)/ (5-4) = -3

f(10)= (10^2-16*10+52)/ (10-4) = -4/3


Svar #9
27. januar 2014 af dutski15 (Slettet)

Tak skal du have! Men forstår bare ikke, hvad skal jeg bruge de tal til når jeg skal finde tangenten? skal jeg finde 6 forskellige tangenter eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2014 af 012343210

Tangenten i x=5

punktet tangenten går igennem er (5,-3) <- fra udregningen af f(5)

Hældningen på tangenten er f'(5) = -3

Tangentens formel: y=a*x+b

-3 = -3 * 5 + b

b= -3 + 15 = +12

tangent for x=5: y = -3x+12

Prøv selv med 10;) 


Svar #11
27. januar 2014 af dutski15 (Slettet)

Men hvor har du b fra? og hvorfor regner du d ud? 


Svar #12
27. januar 2014 af dutski15 (Slettet)

Og hvor kommer 15 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2014 af 012343210

1. tangenten er en lige linje - dvs. den har formlen y=ax+b

2. b regner du ud fra at du har et punkt allerede og du har en hældning. Derved er b den eneste ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. januar 2014 af 012343210

De 15 er hældningen gange x kordinaten: 3*5 = 15


Svar #15
27. januar 2014 af dutski15 (Slettet)

Super tak skal du have! er nu også færdig med den opgave. Gider du så at hjælpe med den næste ? :) Skal ikke have hjælp den den aller sidste, så det er nok den sidste jeg gerne vil have hjælp til;) 


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. januar 2014 af 012343210

Kan det vente til en 19 tiden? vil gerne, men tænker at jeg er nød til at komme hjem fra arbejde nu. Skriv den ind herefter eller i en mail så kigger jeg på den der. (Mail: [email protected]) ;)


Skriv et svar til: hjælp til matematik aflevering HHX Mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.