Kemi
Beregn stofmængdekoncentration ud fra opløselighedsprodukt
24. november 2005 af
sumsardk (Slettet)
Hej
Er helt blank med denne opgave:
Følgende ligevægt indstiller sig i en vandig opløsning af bariumsulfat:
BaSO4(s) ↔ Ba^2+(aq) + SO4^2-(aq)
Beregn stofmængdekoncentrationen af bariumioner i en mættet opløsning af bariumsulfat ud fra opløselighedproduktet.
Opløselighedproduktet for BaSO4 mener jeg er 1,1*10^-10 M^2
Opgaven virker let nok, men er bare helt blank.
Er helt blank med denne opgave:
Følgende ligevægt indstiller sig i en vandig opløsning af bariumsulfat:
BaSO4(s) ↔ Ba^2+(aq) + SO4^2-(aq)
Beregn stofmængdekoncentrationen af bariumioner i en mættet opløsning af bariumsulfat ud fra opløselighedproduktet.
Opløselighedproduktet for BaSO4 mener jeg er 1,1*10^-10 M^2
Opgaven virker let nok, men er bare helt blank.
Svar #1
24. november 2005 af Mirage.dk (Slettet)
Ko er symbol for opløselighedsproduktet.
[Ba2+]*[SO42-]=Ko(BaSO4).
Ved ligevægt vil det gælde at [Ba2+]=[SO42-] dvs. Ko(BaSO4)=[Ba2+]^2 <=> [Ba2+]=kvdr(Ko(BaSO4)).
[Ba2+]*[SO42-]=Ko(BaSO4).
Ved ligevægt vil det gælde at [Ba2+]=[SO42-] dvs. Ko(BaSO4)=[Ba2+]^2 <=> [Ba2+]=kvdr(Ko(BaSO4)).
Skriv et svar til: Beregn stofmængdekoncentration ud fra opløselighedsprodukt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
