Matematik

Bestem sin(v) og cos(v) ???

04. februar 2006 af baloon (Slettet)
Hej ville bare spørge jer om, jeg har forstået opgaven rigtigt:-)

Vi har en enhedscirkel, tegnet på et koordinatsystem. Cirklens centrum er o punktet på koordinatsystemet.

Vi ved at vinkel (v) er fastlagt ved figuren.

L er 3/4 fra nulpunktet og ud mod 1 aksen.

Bestem sin(v) og cos(v)

Sinus til (v) er vel 3/4

og cos(v) kan vel bestemmes ved pythagoras læresætning...

Er det rigtigt forsåtet kloge matematiker der ude...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Sådan som jeg forstår det du siger, så er cos(v)=3/4, thi cos(v) aflæses på 1. aksen. Sin(v) kan derefter beregnes vha. Pythagoras' sætning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2006 af Amigo (Slettet)

Ergo må cos(v) vel være 1/4 = 0,25, eller?

Svar #3
04. februar 2006 af baloon (Slettet)

Undrer mig også som Indlæg #2 og eftersom der står at det skal bestemmes...vil det ikk sige at man skal beregne sig frem til resultatet...eller er det fint nok med aflæsning...opgaven er faktisk uden hjælpemidler

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Det lyder som om at der følger en figur med opgaven. Upload den på peecee.dk.

Svar #5
04. februar 2006 af baloon (Slettet)

Takker for linket :-)

http://peecee.dk/?id=27955

Figuren er uploaded.

Tryk på download fil, for at se figuren.




Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Vi er nogle Linuxbrugere, som ikke har OpenOffice, så hvis vi skal kunne hjælpe, bliver du nødt til at bruge et andet filformat; PDF eller PS.

Svar #7
04. februar 2006 af baloon (Slettet)

Hmm, hvordan gør man så det :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Du gemmer den indskannede fil i pdf-format.

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Det ved jeg desværre ikke, da jeg lykkeligt har glemt alt om hvordan programmer til Windåze fungerer.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Det ses af figuren at cos(v)=3/4. Sin(v) kan så fx. bestemmes vha. Pythagoras' sætning, eller den trigonometriske grundrelation, [cos(v)]^2+[sin(v)]^2=1.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#7:

Det drejer sig ikke om Windåze vs. Linux. Alle skannerprogrammer, enter de kører på Windåze eller Linux, kan gemme indskannede filer i PDF-format.

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Korrektion til #11: Kommentaren er henvendt til #9.

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#12:
Jeg læste .doc-format, og så regnede jeg med at det var noget, som var lavet i Word -- hvordan kan man oploade figurer i .doc-format?

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Endnu en korrektion til #11:

"... indskannede filer ..." -->
"... indskannede billeder ..."

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#13:

Desværre ser man ofte at folk lægger filer i .doc format på nettet. Dette gør at filerne ikke kan læses af alle. Folk må lære at bruge pdf- eller ps-format, da dette gør at alle, uanset platform, kan læse filerne.

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#15:
Helt enig! Men er i #5 tale om en figur? Det lyder altså meget mystisk med en figur i .doc-format.

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#16:
Rettelse:

``Men er i'' --> ``Men er der i''

Brugbart svar (0)

Svar #18
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#16:

Jeg mener at der i M$ Word findes en funktion, hvor man kan indsætte billeder fra bl. a. en skanner.

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#18:
Vil det sige, at det er et Worddokument, hvori der er indsat en figur som et billede?

Brugbart svar (0)

Svar #20
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#19:

Præcis, brugeren har indsat et indskannet billede som figur i et Word-dokument (som en .doc-fil normalt kaldes).

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.