Matematik

nulpunkter (bestemme koordinatsæt til punktet P (Maple)

08. maj kl. 22:13 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe med at forklare, hvordan følgende opgave skal løses? Jeg har sat f(x)=0 og løst for x i delspg. a, men får det til 1,81, men er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj kl. 22:27 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj kl. 22:41 af ringstedLC

Figuren viser tydeligt, at der er to løsninger som også er det størst mulige antal for en 2. gradsligning.

Kontrol af ligningsløsning: Indsæt resultatet i ligningen og se om den er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj kl. 00:08 af Anders521

#0 Jeg får en af løsningerne til at være ca. 1.819363623027.  


Svar #4
09. maj kl. 00:11 af SkolleNørd

#3

#0 Jeg får en af løsningerne til at være ca. 1.819363623027.  

det har jeg os, men får ikke endnu et punkt, hvilket der bør og være der, da det er et 2.gradspolynoomium??


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj kl. 00:18 af Anders521

#4 Faktisk er din funktion ikke et 2.gradspolynomium, da leddet 10·ln(x) indgår i regneforskriften.  Du kan sikkert få dit CAS-værktøj til at bestemme begge nulpunkter. Med GeoGebra ver. 5 kan NBeregn bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj kl. 07:59 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{TI-\textit{n}spire}\\\\\textbf{a)}\\& \textup{Define }f(x)=10\cdot \ln(x)-0.05x^2-x-4\\\\& \textup{solve}\left ( f(x)=0,x\right )\\\\& x=\left\{\begin{matrix} 1.81936\\13.1295 \end{matrix}\right. \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj kl. 08:14 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{TI-\textit{n}spire}\\\\\textbf{b)}\\& \textup{I }P \textup{ er }f{\, }'(x)=0\\\\&&\textup{solve}\left ( \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x} =0\textup{ and }x>0,x\right )\\\\&& x=6.18034\\\\&p\textup{'s koordinater:}\\&&P=\left (6.18034,f(6.18034) \right ) \end{}


Skriv et svar til: nulpunkter (bestemme koordinatsæt til punktet P (Maple)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.