Engelsk

Sydafrikas kultur. kan sq ikke finde ud af det

24. marts 2008 af LineN88 (Slettet)

Jeg skal skrive en engelsk opgave om Sydafrikas kultur - Nelson Mandela - apartheid.
Kunne dette være en god indledning ?.
jeg har problemer med at oversætte den. :/


Jeg valgte emnet Sydafrika – Nelson Mandela – Apartheid, da dette er et emne jeg ikke har haft en viden om, jeg kunne have valgt at skrive om en forfatter, film, kunstner eller en helt 4 ting. Jeg synes emnet ”apartheid” lød interessant, og ordet apartheid siger nok i sig selv ”adskilthed”.
Intet barn skal skamme sig over at være afrikaner. Det må være et af de slogans Sydafrikas nye præsident holder mest af. Thabo Mbeki skal bygge videre på det fundament, Nelson Mandela grundagde. Sydafrika kan blive en stærk stat, men der er stadig mange problemer, og udviklingen går langsomt.
Mandela blev præsident i 1994, og man kunne mene, at der burde være sket mere. Men Mandela overtog et samfund med mange sociale skævheder. Penge, som burde have skabt arbejdspladser i Sydafrika, har fået lov til at forlade landet, og regeringen skal finde investeringer til erstatning, hvis de skal skabe de arbejdspladser, som kan bremse kriminaliteten. Der skal en stor indsats til. Samtidig skal økonomien fungere, så folk vil investere.
Skal man se på, hvordan Sydafrika kan og bør anvende nogle af pengene, må man huske, at der er mange behov: der skal bygges boliger, skolerne bør ændres, og sundhedssektoren skal styrkes. Der er i dag fx ikke penge til dyr medicin til de mange HIV-smittede, og da sydafrikanerne ville købe billgere medicin, måtte de ikke. Landet blev sagsøgt af den internationale medicinalindustri, og så kan det være svært at skabe reformer.



Skriv et svar til: Sydafrikas kultur. kan sq ikke finde ud af det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.