Matematik

Prøver en sidste gang!

07. april 2008 af Milo00 (Slettet)
Har siddet siden klokken 4 i dag og knoklet med en forholdsvis simpel mataflevering bestående af 3 opgaver, men er nu så smadret, træt og sur at jeg ikke gider!

Hvad mener i burde jeg ikke bare anderkende at jeg bare ikke duer til mat? Eller skal jeg knokle endnu?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af Mariique (Slettet)

Hvis du har knoklet så længe uden at få et resultat, synes jeg nok det er fair du giver dig selv en pause. Nogle gange kommer resultatet først til dig når du ikke længere arbejder med opgaven. Og der er noget ved den gamle talemåde 'at sove på det'. Drop det for i aften og søg evt. hjælp i morgen :)

Svar #2
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Det skal jo så afflevers i morgen! :P

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

Milo00, jeg ved lige præcis hvordan du har det, jeg har også siddet ved computeren i over 8 timer nu!!!

Svar #4
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

#3 sådan har jeg det hver dag! HADER det kan snart ikke tage presset mere! Forældrene, skolen, lærerne de uttallige opgaver man ikke an finde ud af (Borset fra Kemi, Tysk, engelsk og dansk). Jeg skulle ikke have været en stræber da jeg var mindre jeg skulle have levet min barndom fuldt ud fremfor at have spild den på at lave lektier og få nul ud af det i sidste ende.!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2008 af Lektier - hvad er det? (Slettet)

:) er igang med en studieretningsopgave til onsdag. vi har fået 3 dage fri, og jeg er allerede ved at gå kold nu. Har kun skrevet ca. 1/4 af det jeg skal skrive. Så det er rart at høre at det ikke kun er mig der kan gå kold i noget:)

Svar #6
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Problemet er at jeg har det sådan i stortset alle fag! :-(

Jeg knokler mere end nogen anden, læser ekstra på tingene, tager noter, forbereder mig, laver lektier osv, men er alligevel skod til det hele! Nu har jeg heller ikke lavet d øvrige lektier til i morgen! :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2008 af Lektier - hvad er det? (Slettet)

hvor langt er du nået med dine opg.? mangler du meget?

Svar #8
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

MAngler 3 opgaver (hvis man kan kalde dem for opgaver, de er jo MEGA korte??)

Svar #9
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Min lærer er bare mærkelig! :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2008 af badooo (Slettet)

Kunne det være en idé at give os andre et spørgsmål?.. Der er nogle særdeles hjælpsomme folk herinde, som muligvis kan det, du er gået i stå ved? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

Det er præcist det jeg føler, hvergang jeg får et mataflevering!
fatter bare ikke en sk*d af det!

Svar #12
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

En af de opgaver jeg skal løse:

jeg skal bestemme centrum og radius for en cirkel med ligningen: x^2+y^2-18x+12y-4=0. Så skal jeg finde ud af hvor mange skæringspunkter der er mellem linjen med ligningen y=2x-3 og cirklen!

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2008 af badooo (Slettet)

Okay.. vi skal have samlet ligningen på formen (x+a)^2+(y+b)^2 = r^2 , hvor (x;y) er koordinater for centrum.

x^2+y^2-18x+12y-4=0 <=> (x-9)^2 - 81 + (y+6)^2 - 36 - 4 = 0

Jeg trækker 81 fra da (x-9)^2 = x^2-18x+81 , og da 81 ikke indgår i første ligning, må 81 nødvendigvis skulle trækkes fra. Det samme med 36. Vi lægger så samtlige konstanter til på hver side:
(x-9)^2 + (y+6)^2 = 81+36+4 = 121

For at finde centrums x-koordinat skal vi løse ligningen: x-9 = 0
For at finde centrums y-koordinat skal vi løse ligningen: y+6 = 0

Det var første opgave.

I næste opgave, har du et udtryk for y: y=2x-3. Indsæt 2x-3 istedet for y i eksempelvis første ligning, og gang alle paranteserne ud. Du får nu en 2.grads-ligning. Beregn diskrimanten i denne. Hvis:
d > 0 , er der 2 skæringspunkter
d = 0 , er der 1 skæringspunkt
d < 0 , skærer linjen ikke cirklen.

Jeg håber det var til at forstå :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. april 2008 af badooo (Slettet)

Nå ja.. r^2 = 121 <=> r = ...

Beregn den selv :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. april 2008 af 887 (Slettet)

Den kan jeg da lige snuppe i hovedet r=11! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. april 2008 af badooo (Slettet)

Well, det kunne jeg også :p.. Men lad drengen selv ;)

Svar #17
08. april 2008 af Milo00 (Slettet)

#15

Tak, men nu er du jo helle rikke så svært! :P

Svar #18
08. april 2008 af Milo00 (Slettet)

rettelse: Tak, men nu er dét jo heller ikke så svært! :P


Svar #19
08. april 2008 af Milo00 (Slettet)

(x-9)^2 + (2x-3+6)^2=121 så har jeg erstattet y´erne!

Svar #20
08. april 2008 af Milo00 (Slettet)

er det så efterfølgende:

<=>
(x-9)^2 + (y +6)^2=121
<=>

y=-kvdr(-x^2+18x+40+6) eller y=kvdr(-x^2+18x+40+6)

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.