Studievalg og videregående studie

Erhvervsøkonomi kombineret med andet fag

17. juni 2008 af JensAnd (Slettet)
Jeg overvejer at læse erhvervsøkonomi i kombination med et andet fag på Århus Universitet.

Er der nogen herinde der læser det, og eventuelt kunne fortælle lidt om det?

Altså generelt, niveauet, studiemiljøet osv.

Hører erhvervsøkonomistuderende til økonomisk forening eller er det kun cand.oecon?

Hvis der er nogle der kender noget til det så skriv endelig

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2008 af chinpo (Slettet)

Mht økonomisk forening er jeg overbevist om, at erhvervsøkonomer også må melde sig ind! Hvad enten du læser økonomi, erhvervsøkonomi eller sidefag er du en del af økonomisk institut, og må deltage i de arrangementer, der nu finder sted.

Nu læser jeg selv økonomi, og kan ikke give dig det helt sande billede, men jeg har dog haft mere end ét fag sammen med erhvervsøkonomerne/sidefag studerende.
For det første, har de næsten ingen matematik i deres studie - i de fag, som vi har haft sammen med dem var de fx fritaget for nogle ugers undervisningen, fordi matematikken blev for indviklet den periode. Niveauet vil altså afhænge af, hvad du er dygtig til. Hvis regnskaber, afsætning og ledelse lige er dig, så tror jeg du vil finde niveauet meget passende.

Jeg mener heller ikke, at de har valgfag - altså du vil ikke kunne vælge en bestemt retning at specialisere dig indenfor, men er tvunget til at følge bestemte fag alle år.

Mht studiemiljøet, så kan du jo kun få alle fordommene fra en stud.oecon, men erhvervsøkonomer og sidefagsstuderende virker både til at være mere ambitiøse og have et bedre sammenhold end du ser blandt økonomerne. Dette skyldes formentlig, at mange af dem er ældre når de begynder på uddannelsen og en del af dem har læst tidligere, hvilket har givet dem den fornødne diciplin som studiet kræver.


Ja, det var så en meget subjektiv vudering, men jeg håber det kunne bruges til lidt alligevel.


Skriv et svar til: Erhvervsøkonomi kombineret med andet fag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.