Studievalg og videregående studie

medicinstudiet kvote 2

26. august 2008 af enirhtac (Slettet)

Hej jeg behøver lidt hjælp ang. hvordan man skriver en motiveret ansøgning. Jeg vil helst være på den sikre side, da jeg ikke ved om mit gennemsnit også er højt nok til at komme ind via kvote 1 på studiet næste år. Hvis der er en venlig sjæl som selv har lavet en motiveret ansøgning, kunne jeg rigtig godt tænke mig at låne den for at se et godt eksempel på hvodan den laves.

Desuden vil jeg høre om det er muligt at søge standby når man søger på kvote 2.

Min tanke var, at KTO så først vil se på om jeg kan optages via kvote 1, herefter standby og sidst kvote 2 hvis mit gennemsnit uheldigvis ikke skulle være højt nok næste år til at komme ind på de to førstenævnte måder.

Som I nok kan høre ud af dette betyder det meget for mig at kunne komme ind, om så jeg skal gøre det ekstra arbejde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2008 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

En motiveret ansøgning skal fortælle læseren hvem du er og hvad der har motiveret dig til at ville STUDERE medicin. Du skal forsøge at drage paralleller fra det du har lavet til studiet. Grunden til at jeg har understreget studere er fordi mange laver den fejl kun at drage paralleller til det at være læge og det bliver man jo først når man er færdig med at studere. Man skal betragte ansøgningen som en "jobansøgning" bare til en studieplads. Hvilke fag gør dig nysgerrig? brænder du for kemien, og hvordan er du når I arbejder i grupper? kan du bedste lide at arbejde alene?

Det er klart nødvendigt at du læser studieordningen igennem (fra det universitet du søger) så du ved hvilke fag du skal have og deres indhold. Kan du drage paralleller fra noget du har lavet til nogle af de fag?

Det er okey at nævne nogle at de drømme du har på længere sigt, men det bør ikke fylde for meget, drømmene kan ændres sig hurtigt når du først er optaget. Glem alt om at nævne at du vil redde verdenen, gøre noget godt for menneskeheden eller andet i den duer. De vil tænke at det kan du også hvis du er sygeplejerske eller skolelærer.

Du bør tjeke følgende hjemmeside: www.studmed.dk

Der kan du læse motiveret ansøgninger (både gode og dårlige). Jeg har de sidste par år rettet ansøgninger på studmed.dk og dem jeg har rettet er blevet optaget.

Held og lykke!


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af jammal (Slettet)

Hej..

I den mot. ansøgning skal du (som # 1 nævnte) fortælle om de relevante ting, du har gjort,  der vil eller har gjort dig til en god medicin-studerende. Dvs du skal prøve at sætte en relation mellem alle de relevante ting du har gjortog medicinstudiet. F.eks interessen for biologi/kemi på gymnasiet m.m  evt. andre menneskelige aktiviteteter du har udført.

Ansøgningen skal skrives kort, præcist og velformuleret,  hvor igennem ansøgningen  fornemmes  den  røde  tråde.

Jeg har selv skrevet en mot. ansøgningog blev optaget. Sig til, hvis du vil kigge min igennem..:-)

Pøj pøj med det hele..


Svar #3
27. august 2008 af enirhtac (Slettet)

1000 tak for svaret begge to, det hjalp mig helt klart :)

Vil lige tjekke studiemed ud, men til jammal, kan det godt være jeg lige siger til hvis jeg stadig er lidt i tvivl. :)

takker igen


Skriv et svar til: medicinstudiet kvote 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.