Matematik

Matematik aflevering på 2. år, HHX!

05. september 2008 af IamMe (Slettet)

Hej :)

Jeg har en matematik aflevering for til d.11/9 og jeg forstår ikke ret meget af det. Er der nogen som gerne  ville hjælpe?

Opgave 1
Ved produktionen af en vare er de variable enhedsomkostninger 10 kr. Hertil kommer faste omkostninger på 500 kr.
Lad f (x) angive de samlede omkostninger, når x angiver antal producerede styk.

a) Bestem en forskrift for den lineære funktion f.
b) Bestem en forskrift for den omvendte funktion f -1(x) og gør rede for den praktiske betydning af f -1(x).

c) Bestem hvor mange styk, der produceres, når de samlede omkostninger er 10.500 kr.

Opgave 2
Anna har til køb af en bærbar computer lånt 7.000 kr. i banken. Renten er 0,6 % pr. måned. Lånet tilbagebetales med en fast ydelse i 36 måneder.

a) Beregn den månedlige ydelse, hvis alle ydelser er lige store.
 

Det aftales, at Anna skal betale en månedlig ydelse på 220 kr. Herved bliver den 36. ydelse
mindre end de første 35 ydelser.
 

b) Beregn den 36. ydelse.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af Sherwood (Slettet)

a)

y=10x+500


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2008 af mathon

a) 
f(x) = 10x + 500

b)
x = f-1(y) = (y-500)/10 = 0,1y - 50

her beregnes antal stk., når de samlede omkostninger er kendt

G(æld) = y/r*[1-(1+r)-n]

isoler y

1) du fremskriver gælden med fremskrivningsfaktor (1+r) beregnet efter 35 terminer

2) du beregner værdien af 35 indbetalinger på hver 220 kr

3) du beregner den positive forskel på 1) og 2)

4) denne forskel ganges med (1+r) og er 36. ydelse < 220 kr


Skriv et svar til: Matematik aflevering på 2. år, HHX!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.