Kemi

Empirisk formel

21. februar 2009 af mig-o (Slettet)

Hej Alle :)

Jeg er blevdet stillet en opgave angående empirisk formel, men jeg kan slet ikke huske hvordan man gør. nogen der kan hjælpe ?

1,486 g af et umættet organisk stof indenholder 0,368 g carbon og 0,031 g hydrogen. resten er chlor.

a) bestem stoffets empiriske formel

Der er tale om en væske, hvis kogepunkt er bestemt til 60 grader.

1,641g af væsken anbringes i et lofttom 500 mL kolbe, som opvarmes til 80 grader. når væsken således er fordampet, måles trykket i beholderen til 0,993 bar. 

b) Bestem stoffets molekylformel

Der eksisterer tre isomere forbindelser med denne molekyleformel.

c) opskriv strukturformel og systematisk navn for hver af de tre isomerer.

De tre isomere forbindelser kan alle addere dubrom. herved fås fire isomere forbindelser.

d) opskriv strukturformeler og sysmatiske navne for de fire isomere bromforbindelser...

håber nogen kan hjælpe  


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2009 af mathon

 a)           
                       C       H      Cl       M(C)    M(H)    M(Cl)
molforholdet = {.368, .031, 1.087}/{12.011, 1.0079, 35.453} = {.030639, .030757, .03066}

divideret med 0,030639 giver

{.030639, .030757, .03066}/0,030639 = {1, 1.00387, 1.00071} ≈ 1:1:1

hvorfor den empiriske formel er

                                                         (CHCl)x

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af jeghadersrp (Slettet)

 hey jeg er i gang med den samme opgave... Nogen der kan hjælpe med b), c) og d) også? tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2010 af smionnety (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med b) , c) og d) :D:D:D?????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2011 af Youwis (Slettet)

 freeeem . Need some help??


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. marts 2011 af mathon

      n = p·V/(R·T) = (0,993 bar)·(0,5 L) / ((0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+80) K)) = 0,016909 mol

      M = m/n = (1,641 g) / (0,016909 mol) = 97,0477 g/mol

      sum({1,1,1}*{12.011,1.0079,35.453}) g/mol = 48,4419 g/mol

     x = (97,0477 g/mol) / (48,4419 g/mol) = 2,003 ≈ 2

dvs
        (CHCl)x = (CHCl)2 = C2H2Cl2


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2011 af Youwis (Slettet)

 Hvor har du tallet 0.5 L fra?? og 15+80?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2011 af Youwis (Slettet)

 Hov... Min fejl... Forstår godt nu :) tak or hjælpen :d


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2011 af mathon

 @ #6

        "i en lufttom 500 mL kolbe"  = 0,5 L

læs rigtigt
                                  Kelvintemperaturen
                              T = ((173.15 +80) K)


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. marts 2011 af mathon

                        H  Cl                            H   H                     Cl H
                         |    |                              |    |                       |   |
                        C=C                             C=C                     C=C
                         |    |                              |    |                       |   |
                        H  Cl                            Cl  Cl                    H Cl
       



 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2013 af Mahal-pigen (Slettet)

Mathon, kan du give mig de tre navne for de strukturformler, som du har vist her? :)


Brugbart svar (2)

Svar #11
10. oktober 2013 af mathon

                        H  Cl                            H   H                     Cl H
                         |    |                              |    |                       |   |
                        C=C                             C=C                     C=C
                         |    |                              |    |                       |   |
                        H  Cl                            Cl  Cl                    H Cl

       1,1-dichlorethen              cis-1,2-dichlorethen      trans-1,2-dichlorethen  


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. oktober 2013 af counter14 (Slettet)

sum({1,1,1}*{12.011,1.0079,35.453}) g/mol = 48,4419 g/mol

     x = (97,0477 g/mol) / (48,4419 g/mol) = 2,003 ≈ 2 

hvad er det præcsi du gør her? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2014 af Cutiie (Slettet)

Hej..

Jeg har en lignende opgave med at bestemme den emperiske formel, men jeg synes ikke jeg får det rigtige resultat. 

Opgaven lyder:

en prøve indeholder ren koffein, som vejer 1,261 g. en analyse viser at prøven indeholder:

0,624 g C

0,0065 g H

0,364 g N

0,0208 g O

bestem den empiriske formel :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2014 af Cutiie (Slettet)

Der står at svaret skal være C4H5N2O 


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. maj 2014 af mathon

summen af (0,624 g) + (0,0065 g) + (0,364 g) + (0,0208 g) = 1,0153 g i modstrid med
at den rene koffein skal veje 1,261 g.


Skriv et svar til: Empirisk formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.