Matematik

Arealet af en trekant

02. maj 2009 af e04zpl (Slettet)

Hvordan finder man arealet af en trekant kun ved hjælp af sidelængderne?

jeg skal finde arealet af Bermudatrekanten, men jeg kender kun trekantens sidelængder:

1681 km , 1666 km , 1635 km

hm?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. maj 2009 af mathon

Herons formel:    T = √(s*(s-a)(s-b)(s-c))      2s = a+b+c


Svar #2
02. maj 2009 af e04zpl (Slettet)

hvad er s så? Og hvorfor fanden har jeg aldrig hørt om den formel før? :S

(undskyld - det er bare lidt ufedt at finde ud af halvanden uge før eksamen!)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2009 af NejTilSvampe

 som #1 - allerede har skrevet  2s=a+b+c    med andre ord halvdelen af trekantens omkreds.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2009 af mathon

s = den halve perimeter = den halve omkreds


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du kan også bruge cosinusrelationen til at finde den ene vinkel, og derefter bruge T = ½*a*b*sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2009 af kleif

En anden løsning, er at beregne den ene vinkel først, prøv at taste længerne ind her, så får du udregningen:

http://mypage.dk/triangle/


Svar #7
02. maj 2009 af e04zpl (Slettet)

Tak Kieslich..

det var faktisk den formel jeg ledte efter (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2009 af mathon

...det var ikke for at skabe uro i et måske nervøst eksamenshjerte

men tjek for samme resultat

T = √(2491(2491-1681)(2491-1666)(2491-1635))

  


Svar #9
02. maj 2009 af e04zpl (Slettet)

lige hurtigt...

når man udregner arealet vhj. sinus og cosinus, er enheden så stadig m^2?

(dvs. her km^2)

(:


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2009 af NejTilSvampe

 #9 - ja'


Svar #11
02. maj 2009 af e04zpl (Slettet)

Hej Mathon

Jeg er skam ikke nervøs.. utroligt men sandt, jeg er faktisk ret god til matematik. Har bare aldrig brugt Heron formlen før, så turde ikke lige kaste mig ud i noget min lære ikke har lært mig (:

.. og så tror jeg bare jeg er kørt helt død i det nu.. hehe (:

men tusind tak for svaret - og du har ret, det giver det samme (:


Skriv et svar til: Arealet af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.