Der er lige nu 2083 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Huskeregler til Matematik

21. juli 2009 af 

Omkredsen af en cirkel
 

2 pi'er (O = 2 * π * r)- når man former en cirkel med armene kan der lige stå to piger.


Symboler for "og" og "eller"


Eller (V) tegnet kan tilføjes eVer (med god vilje)

Og, på engelsk And - ∧nd = ∧

Cosinus i retvinklet trekant

COSinus er den HOSliggende katete delt med hypotenusen.


e - Eulers tal

e er afrundet 2,718281828.. som kan huskes som 2,7-Ibsen-Ibsen, da Ibsen er født i 1828.


Koordinatsystem

y er i sky
 

Definitionsmængde og Værdimængde

Definitionsmængde er ud ad 1. aksen og Værdimængden er op ad 2. aksen. Huskeregel: En atlet skal deltage i DM (Danmarksmesterskabet), før det kan komme til VM (Verdensmesterskabet). DM før VM.
 

Fællesmængde og Foreningsmængde

Forening, engelsk United - ∪nited = ∪



Brugbart svar (0)
21. juli 2009 af 
PedeV (Slettet)

looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool



Brugbart svar (0)
09. august 2009 af 

Haha, det er det fedt nok.

Gode tips ;)



Brugbart svar (1)
10. august 2009 af 
Exupery (Slettet)

SIN er den HINliggende kartete delt med hypotenusen.

"Hin" betyder, at noget ligger fjernt, så vi taler selvfølgelig om den modsatte kartete. ;)



Antal visninger: 272

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.