Der er lige nu 1377 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Renters rente

24. september 2009 af 

 jeg har fået denne opgave og har hver gang fået utilstrækkelige resultater, please hjælp mig :)

Opgave F3,20
Et træ vokser fra udplantningshøjden 2,00 m til 20,00 m på 10 år

Spørgsmål a
idet det forudsættets at træet vokser med en konstantvækstrate i denne periode skal de beregne til hvilket tidspunkt (målt fra det var 2,00 m højt) det var 7,20 m højt



Brugbart svar (0)
24. september 2009 af 

Kan du ikke fortælle os hvad du har gjort, så kan vi måske hjælpe dig med at finde fejlen.



24. september 2009 af 

 jo self :)

jeg har brugt formlen: F(x) = b*e-k*x og fik 7,20=2*e-0,09531*x ⇔  X(tid)= 13,4 og det går ikke når træet kun vokser de 10 år :S

har så også prøvet med F(x) = b*ax og fik 7,20=2*1,10⇔ X(tid) = 13,44 og det går jo heller ikke :S



Brugbart svar (0)
24. september 2009 af 

Du har vist fået fat i den forkerte formel.

Du har ret i at renters rente er noget med eksponentiel vækst, men det er ikke e, der er vækstfaktoren,

Prøv at kigge her i stedet:

http://da.wikipedia.org/wiki/Rentes_rente

Derefter består opgaven af 2 trin:

1) Bestem væksthastigheden (renten om du vil)

2) Bestem tidspunktet



Antal visninger: 573

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.