LaTeX

Reference af figurer i LaTeX

08. marts 2010 af ulriksen (Slettet)

Hey. Jeg er lige begyndt at skrive i LaTeX. Jeg er dog stødt på et problem med korrekt reference af figurer. Når jeg har en figur med eksempelvis nummeret 1.2 og vil referere til denne, kan jeg kun få den til at skrive 1, når jeg bruger referencekommandoen \ref{..}. Jeg stiller det således op:

\begin{figure}[h]
\begin{center}\
\includegraphics[scale=0.15{...}
\caption{...}
\end{center}
\label{fig:..}
\end{figure}

Hertil bruger jeg således \ref{...}. Nogen der kan fortælle mig, hvorfor den ikke vil skrive figur 1.2?

Mvh PelleB


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. marts 2010 af daleif (Slettet)

flere fejl

(1) lad være med at bruge center environmentet, det giver for meget luft

(2) erstat \begin{center} med \centering og slet \end{center}

Dette løser også dit reference problem (center environmentet skjuler nemlig \caption for \label, det er også nok at placere \label lige efter \caltion i stedet, men (2) er bedre)

(3) [h] betyder IKKE her! Og ved kun at angive [h] risikerer du at at denne float kommer til at blokere for andre. Det er oftest mere sikkert at anvende [htbp] (fjern evt. b), så kommer floaten hurtigst muligt i teksten.

Se også min LaTeXbog


Skriv et svar til: Reference af figurer i LaTeX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.