Kemi

Beregning af [H3O+]

28. maj 2010 af NanuM (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg skal op i kemi a næste uge og sidder nu og øver på pH beregning..

men jeg sidder helt fast og aner virkelig ikke hvordan man beregner [H3O+] når man skal beregne pH=-log[H3O+]

det eneste jeg ved er at cs(butansyre)=0.227 molær

det ville være mega dejligt at få det forklaret for har altid haft det problem i pH-beregning

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2010 af mathon

                  pH = (1/2)·(pKs-log(cs))

  ....................

pH-beregning :
                       • stærk syre dvs. pKs< -1,7                                        pH = - log(cs)
                       • middelstærk syre dvs -1,7<pKs<4                             pH = -log((-Ks+√(Ks2+4·Ks·cs))/2)
                       • svag syre dvs pKs<4                                                pH = (1/2)·(pKs-log(cs))


Svar #2
28. maj 2010 af NanuM (Slettet)

 okaay men kunne du ikke forklare mig princippet i at beregne [H3O+] når man ikke har andet end koncentrationen af syren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2010 af mathon

lille redigering - da tiden udløb

#1

                   pH = (1/2)·(pKs-log(cs))

....................

pH-beregning :
                            • stærk syre dvs. pKs< -1,7                              pH = - log(cs)
                            • middelstærk syre dvs -1,7<pKs<4                   pH = -log((-Ks+√(Ks2 + 4·Ks·cs))/2)
                            • svag syre dvs pKs>4                                      pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

...................

#2
      • stærk syre                   [H3O+] = cs
      • middelstærk syre        [H3O+] = (-Ks + √(Ks2 + 4Ks·cs))/2
      • svag syre                    [H3O+] = √(Ks·cs)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2010 af mathon

detaljer
se


Svar #5
29. maj 2010 af NanuM (Slettet)

 okay vil det sige hvis det er en stærk syre så gælder der:

pH= -log[H3O+] = -log[cs]  


Svar #6
29. maj 2010 af NanuM (Slettet)

 må jeg have lov at spørge hvor man kan slå alle stoffers pks værdier henne


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2010 af mathon

i et KEMIkompendium


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2010 af mathon

en del organiske syrer
i
www.biosite.dk/leksikon/carboxysyrer.htm


Skriv et svar til: Beregning af [H3O+]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.