Matematik

Hjælp til en ligning

09. september 2010 af cornuni (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået helt i stå, hjælp venligst.. 

3/x-2 = 2

Ved den er simpel, men er helt blank!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af Krabasken (Slettet)

3/x - 2 = 2 eller 3/(x-2) = 2 ?


Svar #2
09. september 2010 af cornuni (Slettet)

 3/x - 2 = 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2010 af ramme2 (Slettet)

går ud fra der skal stå (3/x) -2 = 2 og ikke 3/(x-2) = 2

(3/x) -2 = 2   

3/X =2+2

3 = 4x         gang med x på begge sider

x= 3/4    isoler x og divider med 4

Hvis der menes 3/(x-2) = 2  er ovenstående naturligvis forkert. 
 


Svar #4
09. september 2010 af cornuni (Slettet)

3 / x - 2 = 2

3 = 2 * ( x - 2)

3 = 2x - 4

7 = 2x

3,5 = x

Er det ikke nærmere sådan?!


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Brug parenteser - og brug dem ordentligt.

Du spilder vores tid, når vi skal gætte / spørge / løse forkerte opgaver ;-)


Svar #6
09. september 2010 af cornuni (Slettet)

 Har skrevet opgaven som den var i min opgave og der var ingen parenteser. 

Men er ligningen ikke korrekt udført?!


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2010 af Krabasken (Slettet)

I bogen, hvor brøkstregen er vandret, kan du nemt se, hvad der står over og under den, men med de skrå brøkstreger på tastaturet er det svært at vide, hvor langt brøkstregen "gælder".

Så er det en hjælp med en parentes, også selv om den ikke behøvedes i bogen . . .


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2010 af Phanehoj1 (Slettet)

Dog, hvis den er skrevet præcist som cornuni formulerer den, med skrå brøkstreg, så er den første løsning (postet af ramme2) den rigtige..


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 -- Helt enig. Og når der bruges skrå brøkstreg (/) , er det ikke bare en hjælp med ordentlige parenteser -- det er en nødvendighed.

Men det er jo total galimathias af opgavestilleren, efter at være blevet spurgt i #1 om det var den ene eller den anden form og efter at have svaret bekræftende på den første form, så at skifte hest og påstå (#4 - #6), at det var den anden form, der var den rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Det, du siger, du mener, er det, som ramme skriver i 2. linie i # 3. Bemærk, at også han bruger parentes for at undgå misforståelser !


Svar #11
09. september 2010 af cornuni (Slettet)

 Undskyld mennesker. Det er sent på aftenen for mig :).. Kan sagtens se problemet med brøkstregen nu og at den skal sættes ind i en parentes, når jeg skriver den med den skrå brøkstreg.. Endnu engang sorry folkens!!


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.