Kemi

Udregning af molarmasse

29. september 2010 af loloal (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal påvise at en bases molare masse er 73[g/mol]

Jeg får følgende afvide: 46[mg] af en organisk monovalent base opløses i vand til 10,0 [mL]

Opløsningen titreres med 0,100 M HCl.

Jeg får Volumen af HCl til at være 0,0063[L] via den graf jeg har, altså jeg har aflæst volumen i ækvlientpunktet.

Hvad skal jeg gøre for at løse denne opgave?
Formoder jeg skal anvende følgende formeler: n = m / M    og n = C * V

Hvis opgaven virker bekendt, kan jeg fortælle at det var eksamens opgave i kemi A 2009 opgave 3.

Link: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Htx/090529_opgave_kemiA_htx.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2010 af mathon

 n(HCl) = V·c = (0,0063 L) · (0,100 molo /L) = 6,3·10-4 mol
som ækvivalerer
                                   6,3·10-4 mol monovalent base
 

du har dermed

                                   6,3·10-4 mol base har massen 4,6·10-2 g

                                   basens molmasse =  (4,6·10-2 g) / (6,3·10-4 mol) = 73,0 g/mol


Skriv et svar til: Udregning af molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.