Matematik

Hjælp eksamenssæt mat b

08. januar 2011 af princethon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et lille problem, jeg aner ikke hvordan at jeg skal gå til denne opgave

Opgave 10

Grafen viser befolkningstallet for Gedser i perioden 1900-2008 (opgørelse pr. 1. januar).

I en model antages det, at befolkningstallet kan beskrives ved funktionen
f (x) = -0,164x2 +18,9x +710,

hvor f (x) er befolkningstallet til tiden x (antal år efter 1900).

a) Benyt modellen til at bestemme, hvor stort befolkningstallet i Gedser var, da det var størst, og hvornår befolkningstallet i Gedser bliver 200

Opgaven med tilhørende graf er også vedhæftet

Håber på noget hjælp

Vedhæftet fil: opgave 10 jpg..jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af peter lind

a) brug enten formlen for toppunkt i en parabel eller løs ligningen f'(x) =0. Det giver hvornår befolkningen er støst.

b) Løs ligningen  f(x) = 200


Svar #2
08. januar 2011 af princethon (Slettet)

Hehe hvordan er det nu at man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af peter lind

se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/


Skriv et svar til: Hjælp eksamenssæt mat b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.