Matematik

Matematik- golf..simpelt.

31. marts 2011 af Tjekdigselv (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Jeg sidder nu med en matematik problemregning aflevering..til imorgen. 
Der er et par opgaver som jeg er helt lost i, og de er vel nok ret simple. 

Opgaven handler om noget golf. Og jeg får denne information : Et 6 jern har en vinkel på 32 grader. 
En matematik model til hjælp: y=0,002x(i anden)+0,3x. 
x= afstand fra tee stedet i meter. 
y= højde i meter.

Så skal jeg lave en graf der viser boldens bane. Hvordan kan jeg regne banen ud? 
+

På boldens bane står der et 10 m. højt træ. Træet står 75 meter fra Tee stedet. Skyder Lis bolden over træet? 

Jeg er helt lost med den matematiske model.

Et andet problem er også at jeg har fået oplyst alle jern's numre + vinkler. 
1 = 12 grader.
2= 16 grader. 
3 = 20 grader. (Altså, når nummeret stiger en, stiger vinklen 4 grader.) 

Dette skal jeg så lave en vinkel der beskriver.. but how? :-) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Afstand fra tee til hvad?

højde af hvad?

Du sjusker med oplysningerne


Svar #2
31. marts 2011 af Tjekdigselv (Slettet)

 Jeg skriver bare hvad jeg har fået oplyst.. Hvis du tænker på den matematiske model kan jeg da godt skrive hele spørgsmålet, men kommer der faktisk ikke specielt flere oplysninger ud af. 

Fra Tee steder slår Lis med et 6-jern, og bolden følger en bane, der kan beskrives med følgende matematiske model. 
Og så modellen som er skrevet ovenover.


Brugbart svar (4)

Svar #3
31. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Det er lidt sent at spørge om hjælp nu, hvis du skal aflevere imorgen, men okay :)

-

Tee-stedet er der hvor man starter med golf-kuglen, der hvor man giver det første slag.

Tee-stedet er derfor Origo (0, 0) i et koordinatsystem.

-

Træet skal antages at være et punkt P(75, 10).

-

Hvis "y = 0,002x2 + 0,3x" beskriver kuglens bane, er det ligegyldigt hvad jern Lis slår med.

"Så skal jeg lave en graf der viser boldens bane" - indsæt "f(x) = 0,002x2 + 0,3x" i mathcad eller graph (gratis).

-

"På boldens bane står der et 10 m. højt træ. Træet står 75 meter fra Tee stedet. Skyder Lis bolden over træet?"

Vi indsætter x = 75 i den matematiske model, der beskriver kuglens bane og finder y, hvis "y > 10", skyder Lis over træet.

y = 0,002x2 + 0,3x

y = 0,002 · (75)2 + 0,3 · (75)

y = 33,75.

Ja, Lis skyder over træet.


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

Er du sikker på at "y = 0,002x2 + 0,3x" beskriver kuglens bane?

- For det bliver en parabel hvor benene vender opad.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2011 af Krabasken (Slettet)

# 4

Den angivne funktion kan umuligt være boldens bane, som du ganske rigtigt bemærker -

Mon der er glemt et minus foran 0,002 ?


Brugbart svar (3)

Svar #6
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

Hvis der er glemt et minus foran 0,002, er #3 delvist forkert, fremgangsmåden er korrekt.

-

Hvis "y = -0,002x2 + 0,3x" beskriver kuglens bane:

"Så skal jeg lave en graf der viser boldens bane" - indsæt "f(x) = -0,002x2 + 0,3x" i mathcad eller graph (gratis).

-

Vi indsætter x = 75 i den matematiske model, der beskriver kuglens bane og finder y, hvis "y > 10", skyder Lis over træet.

y = -0,002x2 + 0,3x

y = -0,002 · (75)2 + 0,3 · (75)

y = 11,25

Ja, Lis skyder over træet.


Brugbart svar (4)

Svar #7
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

En funktion der beskriver vinklen ud fra jern-tallet.

vº(jn) = 12 + 4 · jn - 4

vº(jn) = 8 + 4 · jn               Hvor vº = vinkel på jernene

                                                  jn = jern-numrene

Insæt et jern-nummer i funktionsudtrykket, og du får "vinklen" af "jernet med det nummer".


Skriv et svar til: Matematik- golf..simpelt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.