Fysik

Fysik hjælp!!

15. april 2014 af skoleerfed (Slettet) - Niveau: B-niveau

Rappelling er en teknik til at fire sig ned fra store højder. Personen sænker sig ned ved hjælp 
af et tov. Personen sætter af med fødderne, og når han ikke længere har kontakt med 
underlaget, slækker han tovet og glider ned, indtil fødderne igen rammer underlaget. Personen 
fortsætter med dette, indtil han er nede. 
 
En person rappeller ned ad en klippe. Tabellen vider sammenhørende værdier af personens 
højde h over jorden og tiden t efter et afsæt. Til tiden t = 0 s sætter personen af fra klippen, og 
til tiden t = 1,83 s rammer personen klippen igen og kan foretage det næste afsæt 
 
t [s] 0,00 0,23 0,50 0,76 1,03 1,30 1,57 1,83 
h [m] 28,42 28,55 28,54 28,39 28,11 27,79 27,36 27,09 
 
a) Vurdér ud fra tabellens data personens højeste fart 
mellem de to afsæt. 
 
En person rappeller ned ad en klippevæg. 
På figuren ses personen i hvile. 
Personen med udstyr har massen 65 kg 
 
b) Indtegn på bilaget pile, der viser størrelse og retning af 
de tre kræfter, der virker på personen i den viste 
situation

En som kan hjælpe??

Vedhæftet fil: Regneopgaver_2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Find hastighedern i de enkelte punkter ved brug af at v = Δs/Δt. Ud fra de fremkomne hastigheder må du så vurdere hvad den maksimale hastighed er


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Du behøver ikke at lave endnu en tråd. Da det ikke er nødvendigt.


Svar #3
16. april 2014 af skoleerfed (Slettet)

Hvad med opgave b?

hvad påvirker personen i hvile udover tyngdekraften?


Skriv et svar til: Fysik hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.