Matematik

x^4 - 5x^2 + 4 = 0 ?

18. april 2014 af StanK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan ville jeg løse følgende ligning?

 x^4 - 5x^2 + 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen som en 2.-gradsligning i y = x2 :

        y2 -5y +4 = 0 ,

der let faktoriseres til

        (y - 1) · (y - 4) = 0 ,

dvs.

        (x2 - 1) · (x2 - 4) = 0 .

Benyt nu nulreglen til at komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2014 af Marc2105

Eller du kunne eventuelt bruge CAS-værktøj, som fx Maple :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det giver jo bare ikke den samme indsigt og forståelse at proppe alle opgaver gennem en maskine, der måske kan finde et facit.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2014 af Marc2105

#3

Jeg er helt enig, det var bare også en mulighed. Hvis man nu får mange af disse opgaver, så kan man bruge CAS-værktøj, når man har fået forståelsen af det.


Skriv et svar til: x^4 - 5x^2 + 4 = 0 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.